USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ Saldırısını Kınadı ve Diyarbakır'da Barış Çağrısı Yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da yaptığı ziyaretlerde neler söyledi? Terör saldırısı ve siyasi süreç hakkında hangi mesajları verdi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ Saldırısını Kınadı ve Diyarbakır'da Barış Çağrısı Yaptı
23-10-2024 16:30
DİYARBAKIR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır’da partililerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak, “Terörü, kimden ve nereden ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz” dedi. Özel, saldırının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu ve 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki süreci hatırlattığını söyledi.

Terör Saldırısı ve Zamanlama Üzerine Dikkat Çekici Yorumlar

Özgür Özel, TUSAŞ önündeki canlı bomba saldırısı ve çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Bu saldırıyı görünce insanın aklına zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor” dedi. Özel, geçmişte yaşanan terör olaylarını hatırlatarak, bu tür olayların kamuoyunu yönlendirmek amacıyla kullanıldığını ve terörden medet ummanın yanlış olduğunu vurguladı.

Barış ve Kardeşlik Mesajı

Diyarbakır'dan yaptığı çağrıda, Özel, barışa ve kardeşliğe dair umut olduğunu ancak sürece dair tedirginlik ve güvensizliğin de görüldüğünü belirtti. Bu bağlamda, samimiyet beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti. Özel, “Türkiye’nin gündeminden terörün ve şehitlerin çıkmasını, 86 milyonun barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayıp refaha kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Serra Bucak’tan CHP'ye Teşekkür

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne yerel seçimlerden bugüne kadar göstermiş oldukları dayanışma ve destek için teşekkür ediyoruz” dedi. Bucak, CHP ile kentler arası ittifaklar, diplomasi ve yerel demokrasiyi nasıl derinleştirebileceklerini konuşmak istediklerini belirtti.

Selahattin Demirtaş'a Selam Getirdi

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’a yönelik bir ziyaretten haberdar olduğunu belirterek, Demirtaş’ın selamlarını getirdiğini ve bir gün onunla özgürlük içinde kahve içmeyi ümit ettiğini söyledi. Bu açıklama, Özel’in Diyarbakır’da barış ve kardeşlik vurgusuyla yaptığı konuşmaların bir parçası olarak dikkat çekti.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Özgür Özel, Diyarbakır’da yaptığı konuşmalarda terörle mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirterek, TUSAŞ saldırısında şehit olanlar için rahmet diledi ve bu tür acıların son bulması temennisinde bulundu. Özel, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarına rağmen, barış, huzur ve refah içinde bir gelecek inşa etmeye yönelik umutlarının sürdüğünü ifade etti.

“Terörü, kimden ve nereden ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz.” haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ