USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

COÇKUYLA BAŞLAYAN SİVEREK TAKORAN FESTİVALİ COŞKUYLA SONA ERDİ

COÇKUYLA BAŞLAYAN SİVEREK TAKORAN FESTİVALİ COŞKUYLA SONA ERDİ
09-09-2019 20:09

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen festivale katılan yerli ve yabancı turistler, “saklı cennet” Takoran Vadisi’ne hayran kaldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi’nde düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının “saklı cennet” olarak nitelendirdiği vadi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye devam ediyor.

ŞASOBDER ve Fırat Gezginler Kulübü tarafından organize edilen ‘3. Uluslararası Şabut ve Fırat Turnası Yakalama Yarışması’ kapsamında 4 ülkeden gelen yarışmacıların yanı sıra farklı illerden gelen gruplar katıldı.

Tekneyle Fırat Nehri’nin oluşturduğu kanyonları gezen yerli ve yabancı turistler, vadinin bakir doğasına hayran kaldı.

3 gün süren festival kapsamında en büyük balığı tutma ve kano yarışması, uçurtma şenliği, dilek feneri ve kan hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla bisiklet yarışması düzenlendi.

Festivale katılanlar günün yorgunluğunu ise Siverek Belediyesince Nissibi Köprüsü yakınlarında yapılan Recep Tayyip Erdoğan mesire alanında düzenlenen sıra gecesine katılarak attı.

Geceye katılanlara çiğ köfte ikram edilirken müzik eşliğinde halay çekenler gönüllerince eğlendi.

Festivale katılanlarla Nissibi Köprüsü yakınlarında oltayla balık avına çıkan Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Takoran Vadisi’nin önemli bir değer olduğunu söyledi.

Vadinin olta balıkçılığına uygun bir alan olduğunu belirten Çiftçiler, şunları söyledi: “Kendine has ve endemik türlerimiz var. Tüm vatandaşlarımızı mutlaka Siverek’e ve Takoran Vadisine davet ediyoruz. Hem görsel güzellikleriyle güzel vakit geçirilebilecek bir alan hem de doğa sporlarıyla ilgili yürüyüş olur, olta balıkçılığı yapılabilir. Ayrıca teknemiz var, gezinti yapılabilir. Hafta sonlarını değerlendirebilecekleri bir alan olarak görüyoruz Takoran Vadisini. Bu konuda hem bizim hem belediyemizin çalışmaları var. Fırat Gezginler Kulübü de 3 gün süren bir organizasyon yaptı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların hem Siverek’e hem Şanlıurfa’mıza hem de ülkemize daha fazla katkı sağlayacağını düşünerek bütün misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyorum.”

Ukrayna’dan festivale katılmak için ilk defa Türkiye’ye geldiğini dile getiren Alexander Suvorov, “Türk halkı ve bölge halkından büyük bir misafirperverlik gördüm. Şikayet edilecek herhangi bir konu bulamadım. Çok beğendim ve katıldığım tüm etkinliklerden memnun kaldım. Buradaki gibi balıklar ve balıkçılık başka yerde yok ve ben daha burada iken birçok sosyal medya hesabım ve bloklarımda yazıp paylaştım. Döndüğümde ise tanıdıklarımın yanı sıra ulaşabildiğim herkese burayı tanıtıp davet edeceğim.” dedi.

Bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurgulayan Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Doktor Tuncay Ateş Şahin, “Fırat’ın asıl balığı olan Fırat Turnasının hem yurt dışında hem yurt içinde tanıtılması çok önemlidir. O yüzden bu tür etkinliklerin devamlılığı önem arz etmekte.” diye konuştu.

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal, turnuvanın tek amacının balık tutmak olmadığını asıl amacın bölgeyi tanıtmak ve insanların kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bölgeye ilk defa geldiğini söyleyen Abdullah Okudan, “Karadenizli ve Samsunluyum ama Almanya’da yaşıyorum. Buraya misafir olarak geldim ve iyi ki de gelmişim. Güneydoğu Anadolu Bölgesine ilk defa geliyorum. Çok güzel ve insanları çok cana yakın, bizi el üstünde tuttular. Seneye ailemle birlikte gelmeyi düşünüyorum. Onun için mutlaka zaman ayıracağım. Ortam çok güzel ve biz orada yaşarken buranın bu şekilde güzel olduğunu hiç düşünmüyorduk.” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7