USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş'un dönüşü hastaneye ne katacak? Hangi uzmanlık alanlarında hizmet verecek?

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Karakuş, Yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde
08-08-2024 17:30
GAZİANTEP

Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş'un Kariyer Yolculuğu

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Osman Zeki Karakuş, yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. 1974 yılında Antalya’nın Korkuteli ilçesinde doğan Karakuş, ilk ve orta öğretimini Korkuteli’de, lise eğitimini ise 1992 yılında Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Laboratuvar Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli hastanelerde sağlık memuru ve tıbbi laboratuvar teknikeri olarak görev yaptı.

Uzmanlık Eğitimleri ve Deneyimleri

Prof. Dr. Karakuş, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1995-2001 yılları arasında tıp eğitimi aldıktan sonra, 2002-2003 yıllarında Samsun’da pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2003-2008 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. 2009 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak askerlik görevini yaptı.

Profesyonel Çalışmalar ve Özel İlgi Alanları

2009-2012 yılları arasında Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Tokat Devlet Hastanesi’nde Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak mecburi hizmet görevini yapan Karakuş, 2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı’na atandı. 2016 yılında “Yardımcı Doçent”, 2017 yılında “Doçent” unvanını aldı ve aynı yıl Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Kapalı Yöntemle Ameliyatlarda Uzmanlık

Prof. Dr. Karakuş, 0-18 yaş arasındaki bebek, çocuk ve ergenlerin doğumsal ve sonradan kazanılmış cerrahi hastalıklarında güncel bilgi ve deneyime sahip. Özellikle kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar (Torakoskopi, bronkoskopi, laparoskopi gibi endoskopik cerrahi işlemler) konusunda geniş bir tecrübesi bulunuyor. Dünyada ve Türkiye’de sadece birkaç merkezde uygulanabilen konvansiyonel tek port laparoskopik cerrahiye özel bir ilgisi olan Karakuş, bu yöntemle apandisit, yumurtalık kistleri, varikosel, meckel divertikülü ve kasık fıtığı ameliyatlarını görünür iz olmadan başarıyla gerçekleştiriyor.

Geri Dönüşün Anlamı ve Katkıları

Prof. Dr. Karakuş’un SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne dönüşü, hastanenin çocuk cerrahisi departmanının kalitesini daha da artıracak. Kapalı yöntemle ameliyatlardaki uzmanlığı ve yenilikçi cerrahi teknikleri, hastaların tedavi süreçlerini olumlu yönde etkileyecek. Ayrıca, Karakuş’un akademik çalışmaları ve bilimsel katkıları, hastanenin tıp dünyasındaki saygınlığını daha da pekiştirecek.

Ödüller ve Akademik Başarılar

Prof. Dr. Karakuş, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlıkta Kalite Geliştirme ve Akreditasyon Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini 2021 yılında tamamlayarak “Kalite Yönetim Direktörü” unvanını aldı. 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü’nü tamamlayan Karakuş, çocuk cerrahisi alanında yaptığı yenilikler ve sağladığı katkılarla tanınıyor.

"Dünyada ilk kez konvansiyonel tek port laparoskopik kasık fıtığı onarımını geliştiren Prof. Dr. Karakuş, yeniden SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ