USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem Sonrası Eğitimde Büyük Yenilenme

6 Şubat depremleri sonrası eğitim alanında yapılan yenilikler ve derslik sayısındaki artış, öğrenciler için ne anlama geliyor? Bakan Tekin bu süreci nasıl değerlendiriyor?

Deprem Sonrası Eğitimde Büyük Yenilenme
24-08-2024 19:15

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te düzenlenen bir toplantıda, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen bölgelerde eğitim altyapısının güçlendirilmesi adına önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki 11 ilde, derslik sayısının depremden önceki sayılara kıyasla yüzde 10 daha artırıldığını duyurdu. Peki, bu süreç nasıl yönetildi ve eğitimdeki iyileştirmeler neleri kapsıyor?

Toplantıdan Detaylar ve Eğitimdeki Yenilikler

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Bakan Tekin, eğitim-öğretim yılına başlarken heyecanlarını ve okulların açılmasına olan sabırsızlıklarını dile getirdi. 2 Eylül'de başlayacak olan eğitim öğretim takvimi öncesinde, öğretmen ve öğrenciler için yapılan hazırlıkların detayları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanının Talimatı ve Gerçekleşen İyileştirmeler

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, deprem bölgesindeki derslik sayılarının artırılması yönündeki talimatını hatırlatarak, bu doğrultuda yapılan çalışmaları anlattı. Bakanlık, strateji ve finansman konularında diğer bakanlıklarla işbirliği içinde bu hedefe ulaşmak için çalışmalar yürütmüş.

Eğitim Altyapısındaki Fiziksel İyileştirmeler

Depremden zarar gören 11 ilde toplam 1295 okulun, 9 bin 935 dersliğin kullanılamaz hale geldiğini belirten Tekin, yapılan yeniliklerle bu dersliklerin yerine 19 bin 784 yeni derslik inşa edildiğini ifade etti. Bu yenilemeyle, derslik başına düşen öğrenci sayısında önemli bir iyileşme sağlanmış oldu.

Eğitimde Kalitenin Artırılması

Yenilenen eğitim altyapısıyla birlikte, öğrenci başarısının ve eğitim kalitesinin artırılması hedefleniyor. Bakan Tekin, bu yeni dersliklerin modern ve daha kullanışlı olduğunu, öğrencilerin ve öğretmenlerin daha iyi şartlarda eğitim göreceğini vurguladı.

Toplumun Eğitime Bakışı ve Beklentiler

Bu iyileştirmeler, toplumun eğitime olan bakışını ve beklentilerini nasıl değiştiriyor? Eğitimde yapılan bu tür yatırımların uzun vadeli etkileri neler olabilir? Bakan Tekin, toplumun ve özellikle depremden etkilenen bölgelerde yaşayan halkın eğitime olan güveninin arttığını söyledi.

"Eğitimdeki bu iyileştirmelerle, deprem bölgesindeki öğrencilerimiz için daha aydınlık bir gelecek hedefliyoruz. Her bir yenilenen derslik, bu bölgelerdeki eğitimin kalitesini artırarak çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlayacak." AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
22.11.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ