USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremzede Kadın Besici, Devlet Desteğiyle Besiciliğe Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık 300 hayvanı telef olan besici Sultan Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kendisine verilen küçükbaş hayvan desteğiyle üretime devam ediyor. Bu destek Sultan Aslan'ın hayatını nasıl etkiledi?

Depremzede Kadın Besici, Devlet Desteğiyle Besiciliğe Devam Ediyor
29-07-2024 17:30
GAZİANTEP

Depremin Yıkıcı Etkileri

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde büyük yıkıma neden oldu. Bu depremler sırasında İslahiye’nin kırsal Ağabey Mahallesi'nde yaşayan 48 yaşındaki Sultan Aslan’ın evi yıkıldı ve yaklaşık 300 küçükbaş hayvanı ahırın çökmesi sonucu telef oldu. Sultan Aslan, geçimini hayvancılıkla sağlayan bir besici olarak büyük bir darbe aldı.

Devlet Desteğiyle Yeniden Başlamak

Tarım ve Orman Bakanlığı, depremden etkilenen besicilere destek olmak amacıyla Sultan Aslan’a bedelsiz küçükbaş hayvan desteği sağladı. Bu destekle Sultan Aslan, kaybettiği 300 küçükbaş hayvanının yerine yeni hayvanlar aldı ve besiciliğe devam etti. Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile İslahiye Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından teslim edilen hayvanlar sayesinde Sultan Aslan, yeniden sürü sahibi oldu.

Hayvan Sayısının Artışı ve Yeni Başlangıç

Devlet desteği sayesinde yeniden üretime başlayan Sultan Aslan, aldığı hayvanların yeni doğumlarıyla birlikte sürüsünü 450 küçükbaşa çıkardı. Depremin ardından yaşadığı zorluklara rağmen Sultan Aslan, bu destekle ayağa kalkmayı başardı. İlk kuzu ve oğlaklarını kucağına almanın mutluluğunu yaşayan Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür etti.

Depremin İzleri ve Zorluklar

Deprem günü yaşadığı zorlukları anlatan Sultan Aslan, hayvanlarının büyük bölümünü ahırın yıkılması sonucu kaybettiğini ve telef olan hayvanlarını enkazdan ancak iki gün sonra çıkarabildiğini belirtti. "Telef olan hayvanlarımızın sesi bir hafta boyunca kulaklarımızdan çıkmadı" diyen Aslan, o günlerin kendisi için ne kadar zor geçtiğini dile getirdi.

Devletin Destekleriyle Ayakta Kalmak

Sultan Aslan, devlet desteği olmasaydı yeniden besicilik yapmasının mümkün olmadığını belirtti. "Devletimizden Allah razı olsun. Telef olan hayvanlarımın yerine yenilerini hibe ettiler. Devletin verdiği destekle ayakta duruyoruz. Bu destek sayesinde tekrar sürü sahibi olduk ve besiciliğe devam ediyoruz" dedi. Aslan, devletin desteği sayesinde tekrar umut bulduğunu ve hayvancılığı sürdürdüğünü ifade etti.

Hayvancılığa Devam

Hayvancılığı çok sevdiğini belirten Sultan Aslan, "Eşim de bana yardım ediyor ama hayvanlarla daha çok ben ilgileniyorum. Yem vermeden süt sağımına ve ahırı temizlemeye kadar tamamen hayvanlarla ilgileniyorum. Çünkü hayvancılığı çok seviyorum" diye konuştu. Bu zorlu süreçte hayvanlarına olan sevgisi ve bağlılığı, Sultan Aslan'ı ayakta tutan en büyük etkenlerden biri oldu.

"Telef olan hayvanlarımızın sesi bir hafta boyunca kulaklarımızdan çıkmadı. Enkaz altında kalan hayvanlarımızı saatlerce çıkaramadık. Hayvanlarımız bağıra bağıra telef oldu." - Sultan Aslan

Sultan Aslan’ın hikayesi, devlet desteğiyle yeniden hayata tutunan bir besicinin azim ve kararlılığını gözler önüne seriyor. Depremin yıkıcı etkilerine rağmen yeniden üretime devam eden Aslan, hayvancılığa olan sevgisiyle yeni bir başlangıç yapmayı başardı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7