USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“Devlet Kızımın Kanını Yerde Bırakmayacak”

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada serbest bırakılan baba Arif Güran, "Bu işi devlet çözecek, ben buna inanıyorum. Türk halkı kızıma sahip çıktı, katil de ortaya çıkarılacaktır." dedi. Bu acı dolu süreç nasıl sonuçlanacak?

“Devlet Kızımın Kanını Yerde Bırakmayacak”
14-09-2024 12:00

“Devlet Elinden Geleni Yapıyor”

Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmasının ardından gözaltına alınan ve sonrasında serbest bırakılan baba Arif Güran, Tavşantepe Mahallesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güran, devletin bu süreçte elinden geleni yaptığını belirterek, "Kızımın mezarının bile bulunması devletin çabasıdır. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak." ifadelerini kullandı. Güran, soruşturmanın devam ettiğini ve her şeyin ortaya çıkacağına inandığını söyledi. Peki, bu zorlu süreç nasıl ilerleyecek?

Yalan Haberler ve Dedikodular Acıyı Artırıyor

Arif Güran, medyada çıkan yalan haberlerin ve dedikoduların kendisini daha da yaraladığını dile getirdi. “Kızımın acısını yaşayamıyorum. Sizden ricam, yalan haberlerle bizi daha fazla yıpratmayın” diye seslendi. Yaşadığı büyük acının yanı sıra toplumda çıkan spekülasyonlarla baş etmeye çalışan Güran, bu süreçte medyanın sorumluluğunu da gündeme getirdi. Peki, yalan haberler bu tür trajik olayları nasıl etkiliyor?

Mezar Ziyaretlerinde Yaşanan Rahatsızlık

Baba Güran, kızının mezarını sabaha karşı ziyaret ettiğini ve burada tanımadığı kişilerin fotoğraf çekerek rahatsızlık verdiğini belirtti. “Fenomenler nemalanmasınlar” diyen Güran, bu tür olayların acılı ailelere saygı gösterilmesini istedi. Toplum, bu tür hassas konularda nasıl daha duyarlı olabilir?

“Kim Bizden Ne İstedi?”

Kızının trajik ölümü karşısında büyük bir şok yaşayan Arif Güran, “Kim bizden ne istedi? Çekirdek bir aileydik, lüks bir hayatımız yoktu” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Ailelerine yönelik yapılan saldırının anlam verilemeyen bir kötülük olduğunu söyleyen Güran, bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi. Bu tür suçların altında ne gibi motivasyonlar yatıyor olabilir?

Devlete Güven: “Bu İşi Devlet Çözecek”

Arif Güran, soruşturmada şüphelenilen kişilere dair sorulara net cevaplar vermekten kaçındı ve devlete güvenini dile getirdi. "Devlet kimden şüpheleniyorsa alabilir. Bütün köy de alınabilir ama ben devlete güveniyorum, bu işi devlet çözecek" dedi. Bu güven, adaletin yerini bulacağına dair inancın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Peki, adaletin sağlanması ne kadar sürecek?

Türk Halkının Desteği

Güran, Türk halkının kızına manevi olarak sahip çıktığını ifade ederek, “Türk milleti kızımı kızları saydı. Devlet, Allah’ın izniyle kızımın katilini bulacak” dedi. Halkın bu tür trajik olaylarda gösterdiği dayanışma ve destek, aileler için nasıl bir moral kaynağı oluşturuyor? Adaletin sağlanması için toplumun rolü nedir?

“İnanıyorum ki adalet yerini bulacak, Türk milleti kızıma sahip çıktı, katil de ortaya çıkarılacak.” AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7