USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dicle Elektrik, Kırılan 3 Bin Elektrik Panosunu Onardı

Şanlıurfa’da yetkisiz müdahaleler sonucu zarar gören 3 bin elektrik panosu onarıldı. Peki, bu durum ne gibi tehlikelere yol açabilir?

Dicle Elektrik,  Kırılan 3 Bin Elektrik Panosunu Onardı
18-08-2024 16:00
ŞANLIURFA

Yetkisiz Müdahalelerin Tehlikeleri

Son 6 ayda Şanlıurfa’da yetkisiz kişilerin müdahalesiyle kapakları kırılan ve hasar gören yaklaşık 3 bin elektrik panosu, Dicle Elektrik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle onarıldı. Bu müdahaleler sırasında potansiyel tehlikeler giderilirken, yetkililer elektrik akımı bulunan panolara yapılan yetkisiz müdahalelerin hayati risk taşıdığına dikkat çekti.

Şanlıurfa, En Çok Müdahale Edilen İller Arasında

Şanlıurfa, Türkiye genelinde elektrik panolarına en fazla müdahale edilen illerden biri olarak öne çıkıyor. Son 6 ayda tahribata uğrayan 3 bin panonun kapıları ve kilitleri yenilenirken, Dicle Elektrik yetkilileri bu tür müdahalelerin ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor.

Suruç İlçesi İlk Sırada

Panolara en fazla müdahale edilen ilçeler arasında Suruç ilk sırada yer alıyor. Son 6 ayda Suruç genelindeki 2 bin 300 elektrik panosundan 800’üne yetkisiz kişilerce müdahale edildiği belirlendi. Bu tür müdahaleler, genellikle kaçak elektrik kullanımı, arıza kaynaklı kesintilerde ekiplerin beklenmemesi veya borç nedeniyle kesilen enerjinin yeniden bağlanmak istenmesi gibi sebeplerle yapılıyor.

Yetkisiz Müdahale Hayati Risk Taşıyor

Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, yetkisiz kişilerin elektrik yüklü panolara müdahalesinin son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızı elektrik panolarına kesinlikle müdahale etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Aksi takdirde can kaybına yol açabilecek istenmeyen kazaların yaşanması kaçınılmaz olabilir.” dedi. Obut, böyle durumlarda vatandaşların 'Alo 186' çağrı merkezine bildirimde bulunmalarını rica etti.

Kamu Malına Zarar Vermek Suçtur

Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Naci Obut, elektrik panolarına zarar veren kişiler hakkında kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi. İlk olarak Şırnak’ta yeraltı şebekelerine zarar veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Dicle Elektrik, bu tür suçların 8 yıla kadar hapis cezası ile sonuçlanabileceğini belirtti.

Toplumdan Destek Bekleniyor

Dicle Elektrik, elektrik dağıtım hizmetinin güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için toplumun desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Vatandaşların ve esnafın, cadde ve sokaklardaki elektrik panolarına sahip çıkmaları ve herhangi bir hasar durumunda yetkililere bildirimde bulunmaları istendi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ