USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dicle Elektrik, Kış Öncesi Planlı Bakım Çalışmalarına Başladı

Elektrik kesintilerini önlemek için hangi önlemler alınıyor? Dicle Elektrik’in Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te yürüttüğü kapsamlı bakım çalışmaları neleri içeriyor?

Dicle Elektrik, Kış Öncesi Planlı Bakım Çalışmalarına Başladı
10-10-2024 16:30
DİYARBAKIR

Sürdürülebilir Enerji İçin Planlı Bakım

Dicle Elektrik, sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusunda Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde kış mevsimi öncesi kapsamlı bir planlı bakım çalışması başlattı. Şirket, elektrik dağıtım hatlarının ve trafoların kış şartlarına hazırlanması amacıyla düzenli olarak bu tür bakım çalışmalarını yürütüyor. Yaz aylarında aşırı sıcaklar ve artan enerji tüketimi nedeniyle yıpranan şebeke bileşenleri, kış mevsimine hazırlıklı hale getiriliyor.

350 Kişilik Ekiple Sahada

Dicle Elektrik Saha Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, bu çalışmalarda 350 kişilik bir ekibin görev aldığını belirtti. Tüzün, bakım faaliyetlerinde kullanılan teknolojik ekipmanlar sayesinde arızaların önceden tespit edilip giderildiğini ifade etti. “Termal kameralar ve kısmı deşarj cihazları gibi yüksek teknoloji ürünü ekipmanlar kullanarak arızaların önüne geçiyoruz. 32 bin kilometre orta ve alçak gerilim hattında gözlem yapılacak ve 13 bin kilometre hat ile 9 bin 600 trafoda bakım çalışması gerçekleştirilecek.” dedi.

Trafo ve Hatlarda Yüksek Standartlarda Bakım

Şirket, şu ana kadar 23 bin kilometrelik hattın gözlemini tamamladı ve 9 bin kilometrelik hattın bakım çalışmalarını bitirdi. Ayrıca, 7 bin 200 trafo ve 20 bin saha dağıtım panosu bakım ve onarımdan geçirildi. Bu çalışmalar sayesinde trafoların yüzde 50’si, orta ve alçak gerilim hatlarının ise yüzde 20’si kışa hazır hale getirildi. Tüzün, kış aylarında elektrik kesintilerinin minimuma indirilmesi için bu tür kapsamlı bakım çalışmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Kesintisiz ve Kaliteli Enerji Arzı İçin Önleyici Bakım

Dicle Elektrik, kış mevsimi öncesi yapılan bu planlı bakım çalışmaları ile kesintisiz ve kaliteli enerji arzını sağlamayı hedefliyor. Tüzün, dağıtım bölgelerinde düzenli bakım yapmanın arızaları önleyici etkisi olduğunu belirterek, “Kış öncesi çalışmalarımız hızla devam ediyor ve yılsonuna kadar tüm planlanan bakım işlemlerini tamamlamayı amaçlıyoruz.” dedi. Bu çerçevede, şirket bölgedeki enerji altyapısını daha güvenli hale getirmeyi planlıyor.

Kapsamlı Bir Bakım Programı

Bu yıl yürütülen bakım çalışmalarının geniş bir alana yayıldığını belirten Tüzün, tüm hatların detaylı bir gözlem sürecinden geçirildiğini ve arızaların tespit edilerek müdahale edildiğini söyledi. Şirketin sürdürülebilir enerji hedeflerine uygun olarak yapılan bu bakım çalışmaları, bölgedeki elektrik altyapısının dayanıklılığını artırıyor. Ayrıca, kullanılan ileri teknoloji sayesinde arızalar oluşmadan önce tespit edilip giderilebiliyor.

Yıl Sonuna Kadar Tüm Çalışmalar Tamamlanacak

Planlı bakım çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Tüzün, kış aylarında kesintisiz enerji arzını sağlamak için tüm ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Bölgedeki elektrik altyapısının daha güvenli hale getirilmesi, hem kullanıcıların memnuniyetini artırmak hem de enerji kayıplarını azaltmak amacıyla yürütülüyor. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ