USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Dicle Üniversitesi Başarı Sıralamasında 12 Basamak Geriledi

Dicle Üniversitesi, Türkiye'deki üniversiteler arasında yapılan başarı sıralamasında bir yılda 12 sıra gerileyerek 92. sıraya düştü. Bu durum, üniversitenin geleceği hakkında neler söylüyor?

Dicle Üniversitesi Başarı Sıralamasında 12 Basamak Geriledi
18-07-2024 14:30
DİYARBAKIR

Başarı Sıralamasındaki Düşüşün Nedenleri Neler?

Dicle Üniversitesi, her yıl Türkiye'deki üniversitelerin başarı ortalamalarını hesaplayıp bilimsel verilerle üniversiteler arası başarı sıralaması yayınlayan URAP’ın 2023-2024 Türkiye sıralamasında, bir yılda 12 sıra birden gerileyip 92. sırada yer aldı. Bu düşüşün ardında yatan sebepler merak konusu.

Geçmişteki Başarılar ve Şimdiki Durum

Geçtiğimiz yıl Dicle Üniversitesi, Türkiye’deki en iyi 187 üniversite sıralamasında 80. sırada yer almıştı. Ancak bir yıl içinde yaşanan bu 12 basamaklık gerileme, üniversitenin akademik ve idari yapısındaki sorunları gündeme getirdi.

Rektörlük Ataması ve Gelecek Beklentileri

Dicle Üniversitesi, mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç yönetiminde başarı sıralamasında sonlarda yer alırken, gözler 10 Ağustos’ta yapılacak rektörlük atamasına çevrildi. Yeni rektörün, üniversitenin akademik başarısını yeniden yükseltebilmek için hangi adımları atacağı merakla bekleniyor.

Üniversite Yönetimi Ne Diyor?

- Prof. Dr. Mehmet Karakoç "Üniversitemizin başarı sıralamasında yaşadığı bu gerilemeyi dikkatle inceliyoruz ve gerekli önlemleri alacağız. Amacımız, Dicle Üniversitesi'ni hak ettiği yere taşımaktır." 

Önümüzdeki dönemde yapılacak olan reformlar ve atılacak adımlar, üniversitenin akademik başarısının yeniden yükselmesi için kritik öneme sahip. Yeni rektörün belirlenmesiyle birlikte, Dicle Üniversitesi'nde nasıl bir değişim yaşanacağı büyük bir merak konusu.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ