USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da Çıkan Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Peki, yangın nasıl kontrol altına alındı ve ne kadar alan zarar gördü?

Diyarbakır'da Çıkan Anız Yangını Kontrol Altına Alındı
23-07-2024 16:55
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Tekel Mahallesi kırsalında çıkan anız yangını, ekiplerin yoğun çalışmasıyla sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, geniş bir alana zarar verdi.

Yangının Başlangıcı ve Yayılması

Dün akşam saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle genişleyerek kırsal Umur Mahallesi’ne kadar ilerledi. İhbar üzerine olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için Hazro ve Bismil ilçelerinden de takviye itfaiye ekipleri gönderildi.

Ekiplerin Yoğun Çalışmaları

Yangının kontrol altına alınması için ekipler gece boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. Yangın, sabah saat 05.00 sularında kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından yangın bölgesinde soğutma çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 2 bin dönüm arazinin yangından zarar gördüğü öğrenildi.

"Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için gece boyunca aralıksız çalıştı. Sabah saatlerinde yangını söndürmeyi başardık ve soğutma çalışmalarını tamamladık." - İtfaiye Ekipleri

Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Yetkililer, yangının nedenini araştırmak üzere incelemelere başladı. Yangın bölgesinde yapılacak detaylı incelemelerin ardından yangının kesin çıkış nedeni kamuoyuyla paylaşılacak.

Bu üzücü olay, bölgedeki doğal yaşamı ve tarım alanlarını olumsuz etkiledi. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde yangının daha geniş alanlara yayılması engellendi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ