USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Diyarbakır ve Çevresindeki Şehirlerde Coşkulu Törenler

19 Eylül Gaziler Günü, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta nasıl kutlandı? Törende hangi etkinlikler gerçekleştirildi? Gazilere verilen değer nasıl bir anlam taşıyor?

 Diyarbakır ve Çevresindeki Şehirlerde Coşkulu Törenler
20-09-2024 12:15

19 Eylül Gaziler Günü, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bingöl ve Şırnak'ta düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. Bu önemli günde, gazilere olan minnet ve saygı, düzenlenen etkinliklerle bir kez daha ifade edildi. Her şehirdeki program, farklı etkinlikler ve katılımcılarla gerçekleştirildi ve gazilerin fedakarlıkları onurlandırıldı.

Diyarbakır'da Anıtpark Töreni

Diyarbakır'da Anıtpark'ta düzenlenen törene Vali Murat Zorluoğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Siraç Sezer, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Törenin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Kahramanlarla Yürüyoruz" adlı yürüyüş düzenlendi, gaziler ve vatandaşlar bu etkinliğe katıldı.

Mardin'de Hükümet Konağı'nda Kutlama

Mardin'de düzenlenen törende, Vali Tuncay Akkoyun, Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yalbır ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mardin Şube Başkanı Mehmet Akpulat, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, gazi Ali Candemir konuşma yaptı. Törende, katılımcılar büyük Türk bayrağı ile yürüyüş gerçekleştirdi. Bu yürüyüş, şehirdeki birlik ve beraberliğin bir simgesi olarak öne çıktı.

Batman'da Tarihi Vurgu

Batman'da Valilik bahçesinde yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Kıbrıs gazisi Mehmet Güneştekin, Türk milletinin tarihsel mücadelelerini ve kahramanlıklarını anlatarak, "Hür ve bağımsız yaşamak için verdiğimiz mücadele tarih boyunca devam edecektir." dedi. Törene, Batman Valisi Ekrem Canalp ve diğer protokol üyeleri de katıldı, bu da katılımcıların gazilere olan minnet duygusunu pekiştirdi.

Siirt’te Duygu Dolu Anlar

Siirt’te Valilik himayesinde düzenlenen kutlamada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü öncülüğünde gaziler, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Törende Valilik, Garnizon ve Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından, günün önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Vali Kemal Kızılkaya ve diğer yetkililer, gazilerin toplumdaki yerinin ve öneminin altını çizdiler.

Bingöl ve Şırnak’ta Birlik Vurgusu

Bingöl'de düzenlenen törende, il protokolü ve gaziler, Valiliğe kadar yürüdü. Valilik önünde çelenk sunumunun ardından, katılımcılar, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret etti. Şırnak’ta ise, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra, gaziler evlerinde ziyaret edildi. Bu ziyaretler, gazilerin toplumda saygı duyulan bireyler olduğunu gösterdi ve onların fedakarlıkları anıldı.

"Gazilerimiz, vatan için yaptıkları fedakarlıklarla her zaman hatırlanacak ve onurlandırılacaktır." - AA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ