USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİYARBAKIR’DA GENÇLER İLE CAMİ CEMAATİ GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURUYOR

DİYARBAKIR’DA GENÇLER İLE CAMİ CEMAATİ GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURUYOR
15-12-2022 17:08

Diyarbakır Bağlar İlçe Müftülüğü tarafından “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Bağcılar imam Hatip ortaokulu öğrencileri dünyanın 5. Haremi Şerifi olan Diyarbakır Ulu Camii ziyaret edildi.

Ziyarette Diyarbakır Gençlik İl Koordinatörü İhsan Çelebi hocanın rehberliğinde öğrencilere bilgiler verildi. Öğrenciler tarafından Ulu Cami müdavimi olan cemaate Yasin ve Kokulu Tesbih hediye edildi.

Ulu Cami’nin tarihi önemi Müslümanlar tarafından Diyarbakır’ın fethedilmesi ile birlikte kazandığı ivme, caminin müştemilatında bulunan Mesudiye medresesi, Hanbeli kısmı ile Şafii bölümü ve ulu Cami’nin iç kısımları aksamları detaylı bir şekilde Diyarbakır İl Gençlik Koordinatörü İhsan Çelebi hoca tarafından öğrencilere anlatıldı.

Din Hizmetleri Uzmanı Abidin Güzel konu ile ilgili “Öğrencilerimize bugün de Diyarbakır’ın 5. Haremi Şerif olan Diyarbakır Ulu Camii’nde ziyaret ettik. Bu kapsamda öğrencilerimizle aldığımız hediyeleri Gençler ile cami cemaatinin kaynaşması açısından onlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Bu vesileyle, Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne, Bağlar İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’a ve Bağcılar İmam Hatip ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gülsüm Aslan Çelebi hocaya ve kıymetli zamanlarını bize ayırarak rehberlik eden Diyarbakır Gençlik İl Koordinatörü İhsan Çelebi hocaya gönülden teşekkür ederim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ