USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doğum Ünitesi 14 Yataklı TDL Servisi Olarak Yenilendi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğumhane servisi yenilendi. Bu yenilik, hastalara nasıl bir sağlık hizmeti sunacak?

Doğum Ünitesi 14 Yataklı TDL Servisi Olarak Yenilendi
04-08-2024 20:00
DİYARBAKIR

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ek hizmet binasında, yılda yaklaşık 17 bin canlı doğum gerçekleşiyor. Hastaların sağlıkta hizmet kalite standartlarına uygun olarak sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla doğumhane servisi tamamen yenilendi.

Yenilenen Doğumhane Servisi

Yenilenen doğumhane servisi, 14 yataklı TDL (Travay - Doğum - Lohusa) servisinin içinde yer alıyor. Ayrıca, acil durumlar için bir adet ameliyathane de hizmete sunuldu. Bu yenilikle birlikte, doğum yapmak için hastaneye başvuran hastaların takipleri ve doğumları, mahremiyete uygun tek kişilik odalarda gerçekleştiriliyor.

"Mahremiyete uygun şartların sağlandığı doğumhane servisi, anne ve bebeğin aynı odada kalmaları için gerekli koşulları sunuyor," dedi hastane yetkilisi.

Anne ve Bebeğin Mahremiyetine Özen

Yenilenen TDL servisi, anne ve bebeğin mahremiyetine uygun şekilde tasarlandı. Doğum sonrası anneyle bebeğin aynı odada kalmaları için gerekli tüm koşullar sağlandı. Böylece, anneler ve bebekler için daha konforlu ve güvenli bir ortam oluşturuldu.

7/24 Hizmet ve Emzirme Danışmanlığı

Anne ve bebek ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan ünitede, 7/24 hizmet veriliyor. Doğum sonrası, uzman personeller tarafından uygulamalı eğitimlerle emzirme danışmanlığı hizmeti de sunuluyor. Bu hizmet, özellikle ilk doğumunu gerçekleştiren annelerin psikolojik olarak daha iyi hissetmelerini ve bebeklerine bakım verme konusunda öz güven kazanmalarını sağlıyor.

"Yeni doğan ve anne arasındaki tensel temasın sağlandığı yenilenen doğum ünitesinde, emzirme danışmanlığı hizmeti de veriliyor," diye ekledi hastane yetkilisi.

Psikolojik Destek ve Pozitif Etki

Yenilenen doğum ünitesi, annelere psikolojik destek sağlayarak bebeklerinin sağlık ve huzuruna da pozitif etki yaratıyor. Bu hizmet sayesinde, anneler bebeklerine daha iyi bakım verebiliyor ve doğum sonrası süreci daha rahat geçiriyor.

Hastane Yetkililerinden Açıklama

Hastane yetkilileri, yenilenen doğumhane servisiyle ilgili olarak, "Hastalarımızın mahremiyetine ve konforuna önem veriyoruz. Yeni doğum ünitemiz, annelerimizin ve bebeklerimizin sağlığı için en iyi şartları sunuyor. Amacımız, her doğumun güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak," dedi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ