USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Doktorlar Batman'da Doğa Harikası Piknik Alanını Temizledi

Doğal alanları kirletmekten vazgeçecek miyiz? Doktorlar neden temizlik yapmak zorunda kaldı?

Doktorlar Batman'da Doğa Harikası Piknik Alanını Temizledi
08-08-2024 10:30
BATMAN

Çöp İçinde Bir Piknik Alanı

Batman’ın Sason ilçesine bağlı yaklaşık bin metre rakımda bulunan Kınalı köyü, doğasıyla ziyaretçileri ağırlayan bir cennet köşesi olarak biliniyor. Ancak, Batman’daki hastanelerde görev yapan 30 doktorun piknik yapmak için geldikleri bu doğa harikası yer, çöplerle dolu bir manzarayla onları karşıladı. Doktorlar, bu duruma kayıtsız kalamayarak temizlik yapmaya karar verdi.

Ameliyat Eldivenleri Bu Kez Temizlik İçin Kullanıldı

Her zaman ameliyat için giydikleri eldivenleri bu kez temizlik için giyen doktorlar, oturma alanlarından dere yataklarına kadar her yeri titizlikle temizledi. Soğuk suya düşmelerine rağmen çalışmalarını sürdüren doktorlar, çevreyi çuval çuval çöp toplayarak temizledi.

Temizlik Sonrası Eğlence

Temizlik çalışmalarının ardından, doktorlar temizledikleri doğal ortamda yüzerek ve halay çekerek keyifli vakit geçirdi. Bu, onların hem çevreye duyarlılıklarını hem de iş birliği ruhlarını gösteren önemli bir anıydı.

Doğa Harikasına Duyarsız Kalmadılar

Doktorlardan Habip Yenidoğan, bölgenin cennetten bir köşe olduğunu ancak ne yazık ki çöplerle dolu olduğunu belirtti. Yenidoğan, "Bu doğa harikası yere duyarsız kalamadık ve bütün doktor ve müzisyen arkadaşlarımızla birlikte temizledik. Umarız bundan sonra da sürekli temiz kalır," dedi.

Vatandaşlara ve Yetkililere Çağrı

Türkçe öğretmeni Robin Çalışkan, piknik alanına gelen insanların çöplerini etrafa atmaması gerektiğini vurguladı ve belediyeden bu tür alanlara çöp konteynerleri bırakmasını istedi. Çalışkan, "Etrafımızı temiz bırakmak, çöplerimizi toplayıp kendimizle geri götürmek en büyük görgü kurallarından birisidir," dedi.

Doğanın Temiz Kalması İçin Farkındalık

Sosyolog Sultan Kızılçınar, yeşili ve doğasıyla güzel bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, "Lütfen buraları kirletmeyin. Buraya eğlenmeye, neşelenmeye geliyoruz," diye konuştu. Doktorlardan Yağmur Erdem ise, "Böylesi doğal güzelliklerin insanların düşüncesizliği yüzünden bu hale gelmesi gerçekten çok üzücü," diyerek doğanın temiz tutulması gerektiğine dikkat çekti.

"Bu doğa harikası yere duyarsız kalamadık ve bütün doktor ve müzisyen arkadaşlarımızla birlikte temizledik." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ