
Fidanlar Toprakla Buluştu
Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesi içinde gerçekleştirilen etkinlikte, Şırnak Valisi Birol Ekici, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim ve Şırnak İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici gibi önemli isimlerin katılımı ile fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik, çeşitli kurum müdürlerinin ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da katılımıyla coşkuyla gerçekleşti. Etkinlikte, hangi tür fidanlar dikildi ve yerel halkın bu etkinlikteki rolü nasıl oldu?
“Daha Yeşil Bir Şırnak İçin Ağaç Dikiyoruz”
Etkinlikte konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, bu yıl içinde 3 bin 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti. Vali Ekici, "Dünya Ormancılık Gününde yeşil ağaçları toprakla buluşturmanın onurunu ve kıvancını yaşadık. Tüm daire amirlerimiz, heyecanla ve sevinçle öğrencilerimiz ve halkımızla birlikte ağaç dikiyoruz" diyerek, ağaçlandırma çalışmalarına verdikleri önemi vurguladı. Peki, bu ağaçlandırma projelerinin Şırnak'ın ekosistemine etkisi nasıl olacak? Ağaç dikimi faaliyetleri, çevre kirliliği ile mücadeleye nasıl katkı sağlayacak?
Şırnak’a En Uygun Ağaç Türleri Seçildi
Vali Ekici, dikilen fidanların türlerine de değindi. "Diktiğimiz ağaçların bir kısmı zeytin ağacı, bir kısmı meyve ağacı, bir kısmı yapraklı ağaç, bir kısmı da çam ağacından oluşuyor. Şehrimize en uygun ağaçların fidanları ile buluşturmaya devam edeceğiz" diyerek, ağaç türlerinin Şırnak’a uygun olarak seçildiğini belirtti. Bu ağaç türlerinin bölgede nasıl bir ekolojik denge sağlayacağı ve bölgenin iklimine katkıları ne olacak?
Etkinlikte Hangi Protokol Üyeleri Bulundu?
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle düzenlenen törene Şırnak Valisi Birol Ekici, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, Şırnak İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici ve çeşitli kurum müdürleri katıldı. Bu etkinlikte, toplumsal katılımı artırmak adına neler yapılabilir? Halkın bu tür etkinliklere katılımı nasıl teşvik edilebilir? İHA
önemli etiketler: