USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünyanın En Lezzetli Narı Arasında Bulunan Siverek narı Pazara İndi

Dünyanın En Lezzetli Narı Arasında  Bulunan Siverek narı Pazara İndi
04-10-2019 14:18

Bucak bölgesinde yetiştirilen organik nar iç pazarda tüketiliyor Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine Bağlı Narlıkaya Kırsal Mahallesi ile ilçenin Ergen kırsal mahallesi başta olmak üzere Fırat kıyısı boyunca yaklaşık 120 Km’lik kırsal alanda birçok kırsal mahallede yetiştirilen organik narlar pazara indi.

BÖLGEDE AVRUPA BİRLİĞİ KIRSAL KALKINMA PROJESİYLE ORGANİK NAR YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILIYOR.

Geçtiğimiz yıllarda Eczacı Medet Abbasoğlu’nun Başkanlığını EKOGAP Derneği işbirliğiyle Avrupa Kırsal kalkınma projesi kapsamında Ergen Kırsal Mahallesinde yaklaşık 7 bin nar ağacı yetiştirilmişti.

Bölgenin organik tarıma elverişli olduğunun belirten Ergen Mahalle Muhtarı Osman Yeşilyaprak, yerel yönetimlerin kırsal kalkınmaya destekvermediğinden yakınarak şunları kaydetti” Rahmetli Eczacı Medet Abbasoğlu’nun ölümününardından bölgede yeni organik nar bahçeleri oluşturulamadı.

Sadece nar değil bölgemizinim tamamı organik tarıma elverişlidir. Bölgede bir nar fabrikası olmadığı için narlarını çoğu, nar pekmezi,

nareşkisi olarak kışlık ihtiyaç olarak kaynatılıp sadece bir alanda gelir elde edilebiliyor ancak bölgede yerel yönetimlerin desteğiyle daha çok nar ve organik meyve yetiştiriciliği yapılır.

Bölgede nar üreticilerinin desteklenmesini istiyoruz. Belediyemiz Kaymakamlığımız ve valiliğimizden bölgenin organik üretime açılmasını talep ediyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ