USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Eğitim Kazasında Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu

Bu trajik olayın ardında neler var? Halil İbrahim Kuzkun'un yaşam mücadelesi nasıl son buldu?

Eğitim Kazasında Yaralanan Polis Memuru Şehit Oldu
03-08-2024 09:40
GAZİANTEP

Kazanın Meydana Geldiği An

Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Halil İbrahim Kuzkun, 10 Temmuz tarihinde Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu'nda (POMEM) eğitim verdiği esnada talihsiz bir kazaya maruz kaldı. Eğitim sırasında, gaz tüfeğine sıkışan bir kapsülün yüzüne çarpması sonucu ağır yaralanan Kuzkun, hemen hastaneye kaldırıldı.

Hastanedeki Yaşam Mücadelesi

Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Halil İbrahim Kuzkun, burada 23 gün boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Doktorların tüm çabalarına rağmen durumu bir türlü düzelmeyen Kuzkun, maalesef yaşam mücadelesini kaybetti. Bu süreçte ailesi ve meslektaşları büyük bir üzüntüyle bekleyişlerini sürdürdü.

İçişleri Bakanı'ndan Başsağlığı Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehit olan polis memuru için başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Yerlikaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Halil İbrahim Kuzkun, 10.07.2024 tarihinde Gaziantep POMEM'de eğitim verdiği esnada gaz tüfeğine sıkışan kapsülün yüzüne çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun

.

Meslektaşlarının ve Ailesinin Üzüntüsü

Halil İbrahim Kuzkun'un şehit olması, meslektaşları ve ailesi için büyük bir kayıp oldu. Gaziantep Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde ve POMEM'de görev yapan arkadaşları, Kuzkun'un mesleğine olan bağlılığı ve disipliniyle tanındığını belirtti. Ailesi ise, oğullarının görev başında şehit olmasının büyük bir gurur olduğunu ifade etti ancak yaşadıkları acı tarifsizdi.

Eğitim Kazalarının Önlenmesi İçin Alınacak Tedbirler

Bu trajik olay, polis eğitimlerinde güvenlik önlemlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. İleride benzer kazaların yaşanmaması için eğitim süreçlerinde alınacak ek tedbirler ve güvenlik protokolleri üzerinde çalışmalar yapılması planlanıyor. Gaz tüfekleri ve diğer eğitim araçlarının kullanımı sırasında daha dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Halil İbrahim Kuzkun'un Hatırası

Polis memuru Halil İbrahim Kuzkun'un hatırası, meslektaşları ve ailesi tarafından yaşatılacak. Onun mesleki başarıları ve görev aşkı, gelecek nesil polis memurlarına örnek olacak. Şehit olan her bir polis memuru gibi, Kuzkun'un da adı unutulmayacak ve görev başında hayatını kaybeden kahramanlar arasında anılacak. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ