USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekipler Yangını Kontrol Altına Almak İçin Seferber Oldu

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangının nedeni ne ve bu yangın nasıl söndürülecek?

Ekipler Yangını Kontrol Altına Almak İçin Seferber Oldu
29-07-2024 11:00
GAZİANTEP

Dülükbaba Ormanı'nda Yangın Çıktı

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan Dülükbaba Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının başladığı öğleden sonra, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla yangın bölgesine yönlendirildi. Yangının büyümesini engellemek ve kontrol altına almak için yoğun bir çaba harcanıyor.

Yangına Karadan ve Havadan Müdahale

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yangına Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, OSB ekipleri, arazözler ve iş makineleriyle müdahale ediliyor. Yangının hızla yayılmasını önlemek amacıyla tüm imkanlar seferber edildi. Ayrıca, yangının kontrol altına alınabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Hatay'dan bir yangın söndürme helikopteri görevlendirildi.

Yangının Etkileri ve Alanı

Yangının yaklaşık 20 dönümlük bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor. Yangının geniş bir alana yayılması, bölgedeki bitki örtüsü ve hayvanlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Ekipler, yangının daha fazla yayılmaması için gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Yangının çıkış nedeni hakkında ise detaylı bir araştırma başlatıldı.

Valilikten Yapılan Açıklama

Gaziantep Valiliği, yangının Dülük Baba Tepesi mevkisinde başladığını ve hızla yayıldığını belirtti. Valilik açıklamasında, "Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Hatay ilimizden acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etmektedir." ifadelerine yer verildi. Yangının çıkış nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Halkın Endişesi ve Destekleri

Yangının çıkmasıyla birlikte bölge halkı büyük bir endişe yaşadı. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için alınan önlemler, halkın güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. Bölge halkı, yangın söndürme çalışmalarına destek vererek, ekiplerin işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Yangının kontrol altına alınması için yapılan çalışmalar, büyük bir titizlikle devam ediyor.

Yangının Kontrol Altına Alınması İçin Çalışmalar Sürüyor

Ekipler, yangının kontrol altına alınması için gece gündüz demeden çalışıyor. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, yangının bir an önce söndürülmesi ve bölgede güvenliğin sağlanması hedefleniyor. Yangın söndürme helikopterinin de devreye girmesiyle birlikte, yangının kontrol altına alınması için umutlar artmış durumda.

"Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Hatay ilimizden acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etmektedir." - Gaziantep Valiliği

Gaziantep'teki yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için ekiplerin yoğun çalışmaları devam ediyor. Yangının neden çıktığına dair araştırmalar sürerken, halkın güvenliği için tüm önlemler alınıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ