USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Ekmeğini Çöplerden Kazananlar

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde gün geçtikçe Çöp toplayıcıların sayısı gittikçe artıyor.

Ekmeğini Çöplerden Kazananlar
27-06-2023 16:33

 Kentin birçok yerini el arabasıyla gezip çöp konteynerlerinden topladıkları kâğıtları naylon ve pet şişeleri geri dönüşüme götürüp ekmeğini kazananların sayısı oldukça fazla

Siverek’te bir zamanlar ayıp görülen bu iş gün geçtikçe ekonomi seviyesi düşük vatandaşların  ekmeğini kazanmak için seçtiği bir meslek halini almış durumda son günlerde artan bu çöp toplayıcıları gecenin geç saatlerinde başlayan mesaisi gün batımına kadar devam etmektedir.

 Çoğuna kulak verip dinlediğimizde ise, temel sebep işsizliğin getirdiği çaresizlik. Kimi ödeyemediği borçlardan dolayı yapıyor bu işi kimi de iş bulamadığından dolayı yapıyor.

Temel sorunda ekonomi yatıyor.

Gazetemiz Muhabirimize konuşan Mahmut A.  ise durumu şöyle açıkladı:

“temel sorunları ekonomik sebep yatsa bile bu işi yapmaları kendi sağlıkları için çok zararlı. Evet, her ne kadar ekonomik çaresizlik olsa bile farklı bir çözüm bulunmalı. Çünkü bu iş ileriki dönemde ciddi anlamda sağlık sorunlarına sebep olacak. Tabi insan dışardan baktığıyla yorum yapmamalı çünkü dışarıdan bakmakla temel sorunu bulmak çok zor kısacası hepimiz ailemizi geçindirmede ekmeğimizi kazandırma da bu işi kendimize uygun buluyoruz zaman zaman dışlansak ta bu bizim ekmek kapımız dilencilik yapmıyoruz kimsenin malına zarar vermiyoruz sadece ve sadece ekmek mücadelesini veriyoruz.” Dedi. 
Haber Mahmut İzgör

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ