USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan'dan Atıksız Alışverişe Destek: Tarım Kredi Sıfır Market Ziyareti

Atıkların azaltılması ve çevre dostu alışveriş için atılan adımlar nasıl yankı buldu?

Emine Erdoğan'dan Atıksız Alışverişe Destek: Tarım Kredi Sıfır Market Ziyareti
20-07-2024 21:00
ANKARA

Ziyaretin Amacı ve Katılımcılar

Emine Erdoğan, Ankara'da atıksız alışverişi teşvik eden "Tarım Kredi Sıfır Marketi"ni ziyaret etti. Ziyarete, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan da eşlik ederek, market hakkında bilgi verdi.

Geri Dönüşüm Otomatları ve Dolum İstasyonları

Marketin içine yerleştirilen geri dönüşüm otomatları hakkında bilgi alan Erdoğan, vatandaşların kendi getirdikleri veya marketten satın alabilecekleri kaplarla deterjan, kuruyemiş, bakliyat, süt ve sıvı yağ gibi ürünleri diledikleri miktarda, paketli ürünlere göre daha avantajlı fiyatlardan satın alabileceği reyonları inceledi. Ayrıca, çamaşır, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun dolum istasyonlarını da inceleyerek nasıl kullanıldıkları hakkında bilgi aldı.

Su ve Enerji Tasarrufu Sağlayan Sistemler

Emine Erdoğan, yüzde 70'e varan su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemiyle üretilen meyve ve sebzelerin, "sisleme" sistemiyle gün boyu taze kalmasının sağlandığı reyonları da inceledi. Bu sistemin atığı azalttığına dikkati çeken Erdoğan, Anadolu'nun dört bir yanındaki kadınların üretime katılarak kendi ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını destekleyen özel reyondaki kadın kooperatiflerinin ürünlerini de dikkatle inceledi.

Çölyak Hastalarına ve Glütensiz Beslenenlere Yönelik Ürünler

Çölyak hastaları ile glütensiz beslenmeyi tercih edenlere yönelik temel gıda, atıştırmalık ve kahvaltılık kategorilerindeki çok sayıda ürünü de inceleyen Emine Erdoğan, organik bakliyat ürünlerinin konvansiyonel ürünlerle temasını önleyecek şekilde satışa sunulan "bakliyat ve kuruyemiş çeşmesi" hakkında da bilgi aldı.

Plastik Poşet Kullanımının Önlenmesi ve Hijyen

Kasalar da dahil hiçbir aşamada plastik poşetin kullanılmadığı marketin hijyenik ve doğaya faydalı olduğunu belirten Erdoğan, market çalışanları ve alışverişe gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret esnasında Bakan Yumaklı, Emine Erdoğan'a, geçen günlerde hayata geçen, gıda işletmelerinin denetim durumunun tüketicilerce takip edilmesine imkan sağlayan karekod uygulaması hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların Görüşleri ve Beklentileri

Markete alışverişe gelenler, evlerinden getirdikleri şişe ve diğer kaplarla dolum noktalarından ürün satın alınabilmesini desteklediklerini ve marketin kurduğu sistemin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini belirtti. Ayrıca, satış alanlarında gün ışığına duyarlı, aydınlatma seviyesini ayarlayabilen led aydınlatmalarla enerji tasarrufu sağlanıyor. Kağıt etiket basımında kullanılan doğaya zararlı toner ve kartuş gibi ürünler yerine elektronik raf etiketleri kullanılıyor. Müşterilere talebi doğrultusunda alışveriş fişi SMS olarak gönderilerek, kağıt israfı önleniyor ve enerji tasarrufuna katkı sağlanıyor.

Emine Erdoğan'dan Ziyarete İlişkin Paylaşım

Emine Erdoğan, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'de bir ilk olarak Ankara'da hayata geçirilen, atıksız yaşam biçimini teşvik eden, 'Tarım Kredi Sıfır Market'i ziyaret ettiğini belirtti. Geri dönüşüm otomatını ve dolum istasyonunu inceleyerek, ata tohumdan yetiştirilen ürünler ile kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldım. Sıfır Atık felsefesinin, günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için verilen bu çabanın, her çevre dostunun desteğiyle daha da anlam kazanacağına yürekten inanıyorum. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hayata geçirilen projenin ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyor, emek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Emine Erdoğan, Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'ndeki, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin (Tarım Kredi) atıksız alışverişi teşvik eden "Tarım Kredi Sıfır Marketi"ni ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan da Emine Erdoğan'a eşlik ederek, market hakkında bilgi verdi.

Markete alışverişe gelenler, evlerinden getirdikleri şişe ve diğer kaplarla dolum noktalarından ürün satın alınabilmesini desteklediklerini ve marketin kurduğu sistemin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini belirtti.

Emine Erdoğan, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'de bir ilk olarak Ankara'da hayata geçirilen, atıksız yaşam biçimini teşvik eden, 'Tarım Kredi Sıfır Market'i ziyaret ettiğini belirtti. Geri dönüşüm otomatını ve dolum istasyonunu inceleyerek, ata tohumdan yetiştirilen ürünler ile kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldım. Sıfır Atık felsefesinin, günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için verilen bu çabanın, her çevre dostunun desteğiyle daha da anlam kazanacağına yürekten inanıyorum. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hayata geçirilen projenin ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyor, emek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7