USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En Düşük Emekli Aylığı 12.500 Liraya Yükseltiliyor: Kanun Teklifi Komisyonunda Kabul Edildi

Emekli aylıklarının artırılması ne anlama geliyor? Hangi değişiklikler hayatımızı etkileyecek?

En Düşük Emekli Aylığı 12.500 Liraya Yükseltiliyor: Kanun Teklifi Komisyonunda Kabul Edildi
19-07-2024 10:45
ANKARA

Emekli Aylıklarında Yeni Düzenlemeler

En düşük emekli aylığının 12.500 lira olmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bu düzenlemeyle emeklilerin refah seviyesinin artırılması hedefleniyor. Peki, bu değişiklikler hayatımızı nasıl etkileyecek?

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda Değişiklikler

Teklifle birlikte, Danıştay'ın iptal kararı doğrultusunda Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da değişikliğe gidiliyor. Bu kapsamda, mahkeme kararları ve icra emirleri üzerine yapılacak ödemelerde "borcu yoktur" belgesi aranılması yönünde Hazine ve Maliye Bakanına yetki veriliyor. Bu değişiklik, kamu maliyesinde daha şeffaf ve denetimli bir sürecin başlamasına ön ayak olabilir mi?

Gelir Vergisi Kanunu'nda Yeni İstisnalar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca belirlenen kriterlere göre teknogirişim şirketi niteliğine sahip işverenler tarafından hizmet erbabına bedelsiz veya indirimli olarak verilen pay senetlerinin, belirli şartlar altında gelir vergisinden istisna tutulacağı belirtiliyor. Bu düzenlemenin teknogirişim şirketlerine nasıl katkı sağlayacağı merak konusu.

Yüzde 20'den Fazla Fark Tespitinde Yeni Uygulamalar

Mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarlarının tespiti ile beyan edilen tutarlar arasındaki farkın yüzde 20'den fazla olması durumunda mükelleflerin izaha davet edileceği belirtiliyor. Bu uygulama, vergi güvenliğini nasıl etkiler?

Elektronik Ticaret ve Vergi Kesintisi

Elektronik ticaret hizmet sağlayıcılarının mal veya hizmetlerinin teminine yönelik sözleşme yapılmasına veya sipariş verilmesine imkan sağlayan aracı hizmet sağlayıcılarının yaptıkları ödemeler vergi kesintisi kapsamına alınıyor. Bu düzenlemenin e-ticaret sektörü üzerindeki etkileri neler olacak?

Vergi Usul Kanunu'nda Özel Usulsüzlük Cezaları

Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişikliklerle, tahsilat ve ödemelerin tevsik zorunluluğuna ilişkin yetkinin kapsamı genişletiliyor. Özellikle dijital ortamların iktisadi ve ticari amaçlarla kullanıldığı hallerde vergi güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Yeni cezalar caydırıcı olacak mı?

Kıymetli Madenler ve Değerleme İşlemleri

Kıymetli madenlerin değerleme işlemlerinde borsa rayici kullanılabilecek. Bu düzenlemeyle kıymetli madenlerle ilgili işlemlerde daha şeffaf ve güvenilir bir ortam yaratılması amaçlanıyor.

Yurt Dışı Çıkış Harcı Artırılıyor

Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan alınacak harç tutarının 500 liraya yükseltilmesi planlanıyor. Bu artış, yurt dışı seyahatlerini nasıl etkileyecek?

Deprem Yardımlarına KDV İstisnası

Yabancı devlet kurum ve kuruluşları tarafından yapılan deprem yardımlarına KDV istisnası sağlanacak. Bu düzenleme, deprem bölgelerine yapılacak yardımların artmasını sağlayacak mı?

Vergi Usul Kanunu'nda Diğer Değişiklikler

Vergi güvenliğinin sağlanması amacıyla elektronik ticaret hizmet sağlayıcılarının yanı sıra aracı hizmet sağlayıcılara da bildirim verme yükümlülüğü getiriliyor. Bu yükümlülükler, vergi güvenliğini nasıl pekiştirecek?

Sonuç olarak, bu kapsamlı düzenlemelerle birlikte birçok alanda yenilikler ve değişiklikler hayatımıza girecek. Vergi kanunlarındaki bu değişiklikler, ekonomik denetimi ve vergi güvenliğini artırarak daha şeffaf bir mali yapı oluşturmayı hedefliyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7