USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Enerji Şirketi Avrupa'daki Varlığını Güçlendirecek Yatırımlar Yapıyor

Astor Enerji, Avrupa'da Üretim Tesisleri Kurarak Büyümeyi Hedefliyor

 Enerji Şirketi Avrupa'daki Varlığını Güçlendirecek Yatırımlar Yapıyor
14-07-2024 18:30
ANKARA

Türk enerji şirketi Astor Enerji, Avrupa'daki varlığını güçlendirmek için önemli adımlar atıyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Olcay Doğan, Avrupa'da transformatör ve anahtarlama ürünleri üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Peki, bu yatırımlar şirketin geleceğini nasıl şekillendirecek?

Avrupa'da Üretim Planları ve İhracat Hedefleri

Doğan, bu yılın şirket için iyi geçtiğine değinirken, 2025'te de benzer bir trendin devam etmesini beklediklerini ifade etti. Enerji sektörünün global ekonomik durgunluktan en az etkilenen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Doğan, alınan tedbirlerin canlanma sinyalleri verdiğini belirtti.

Son dönemde hem yurt içi hem de yurt dışı satışlarda önemli artışlar kaydettiklerini vurgulayan Doğan, "Burada bizim odaklandığımız nokta ihracat tarafı. İhracatımızın önemli bir bölümünü Euro Bölgesine gerçekleştiriyoruz. Sırbistan’la yeni bir anlaşmamız oldu. İngiltere ve Almanya'ya satış gerçekleştirdik, bu bölgede daha da büyüyeceğiz. Sürekli olarak yeni pazar arayışlarımız devam ediyor. Şu anda ürünlerimiz 90'dan fazla ülkede kullanılıyor. Hedefimiz satışlarımızın yarısını ihracattan sağlamak. Bu seviyelere yaklaşmış durumdayız," dedi.

İspanya ve Avrupa'da Yeni Yatırımlar

Doğan, ihracatlarının yüzde 60'lık kısmını Euro Bölgesi'ne gerçekleştirdiklerini belirterek, "İngiltere için ihracattaki payımız neredeyse yüzde 10 seviyesine geldi. Avrupa'da da diğer ülkelerde penetrasyonumuzu artırmayı hedefliyoruz. İspanya'da yeni bir yapılanmamız var. Orada satış sonrası hizmetler ekibimiz faaliyet gösteriyor. Bu organizasyonumuz üzerinden satış sonrası hizmetlerimizin etkinliğini daha da artırmayı hedeflediğimiz gibi üretim imkanları üzerinde de çalışmalar yapıyoruz," diye konuştu.

Kısa Vadeli Hedefler ve Üretim Planları

Doğan, kısa vadede Avrupa'da transformatör ve anahtarlama ürünleri üretmeyi hedeflediklerini belirtti. "İspanya uzun süredir var olduğumuz ve satışlarımızın ağırlıklı bölümünü gerçekleştirdiğimiz ülkelerden biri. Orada ya da kuruluş yeri açısından uygun bir bölgede ilk etapta bir tesis kurmayı ya da üretim yapan bir tesisi satın almayı düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor," dedi. Doğan ayrıca, enerji sektöründe yatay ve dikey büyümeler planladıklarını ve önlerine çıkacak fırsatları değerlendirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Orta Vadeli Hedefler ve ABD Pazarı

Doğan, Avrupa'daki yatırımlarının yanı sıra orta vadeli hedeflerinin ABD pazarı olduğunu da belirtti. Bölgede fizibilite çalışmalarının devam ettiğini ancak birinci önceliklerinin Avrupa pazarı olduğunu vurguladı.

Ankara'da Yeni Fabrika ve Yatırım Planları

Doğan, Astor'un sürekli yatırım yapan bir şirket olduğunu vurgulayarak, kapasite artırma yatırımlarının devam ettiğini anlattı. Ankara'da Organize Sanayi Bölgesi içinde yaklaşık 228 bin metrekarelik bir arsa tahsis edildiğini ve bu arsa üzerinde çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Transformatör üretimlerinin tamamının Ankara'da kurulacak yeni fabrikada süreceği bilgisini paylaşan Doğan, "Mevcut fabrikamızda dağıtım trafoları, güç trafoları, anahtarlama ürünleri gibi ürünleri üretiyoruz. Dağıtım ve güç trafoları bölümü mevcut üretim tesisimizde kalacak. Diğer üretimlerimizi yeni fabrikamıza taşıyacağız. 2025'in ilk çeyreği itibarıyla Ankara'daki yeni fabrikamızda üretime başlamayı hedefliyoruz. Bu bizim üretim kapasitemizi yüzde 100'e yakın artıracak," dedi.

İnovasyon ve Yeni Üretim Teknolojileri

Doğan, "Elektrikli otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu ince yassı bakır emaye bobin teli iletkenlerinin de bu yatırım kapsamında üretimini gerçekleştireceğiz. Bu yatırım ile üretimimizde kullandığımız iletken emaye kaplı iletken ihtiyacımızın tamamını karşılayacağız. Kendi ihtiyaçlarımızın karşılanmasının yanı sıra kapasite fazlası ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz," ifadelerini kullandı.

Astor'un yurt içi ve yurt dışından önemli siparişler aldığını belirten Doğan, "Bizim için gurur verici bir proje olan 675 MVA gücünde Türkiye’nin ve dünyanın güç olarak sayılı trafolarından birinin üretimini kendi mühendislerimiz ve üretim imkanlarımızla gerçekleştirdik. Söz konusu ürünün saha teslimi ve bugünlerde devreye alınma işlemlerini tamamladık. Bu Astor markası için gurur verici bir başarı," diye ekledi.

Doğan, sözlerini "Türkiye'deki şu anda üretilmiş en büyük trafolardan birisini Astor imzası ile ürettik. Astor yurt içinde ve yurt dışında büyümeye devam edecek," diyerek tamamladı.

Astor Enerji'nin Avrupa'daki büyüme stratejisi, enerji sektöründe global bir oyuncu olma yolunda atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. Şirketin hem Avrupa hem de diğer pazarlarda yapacağı yatırımlar, gelecekteki başarısının temellerini oluşturuyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.08.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53