USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Enflasyonun Ateşi Düşmeye Başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Enflasyon yıl sonunda hedeflenen seviyelere inecek mi?

Enflasyonun Ateşi Düşmeye Başladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar
17-07-2024 10:45
ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenerek, enflasyonun düşmeye başladığını ve yıl sonunda hedeflenen seviyelere ineceğini açıkladı. Peki, bu hedeflere ulaşmak mümkün mü? Erdoğan'ın konuşmasının detaylarında neler var?

Aşure Günü ve Muharrem Ayı

Erdoğan, konuşmasına milletin ve tüm Müslümanların Aşure Günü'nü tebrik ederek başladı. Muharrem ayının rahmet, merhamet ve lütuf ayı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu ay, Kerbela hadisesi sebebiyle bizim için aynı zamanda hüzün ve keder ayıdır." dedi.

"Yaklaşık 14 asırdır yüreklerimizde dinmeyen sızı hepimizin, bütün İslam coğrafyasının, bütün Müslümanların ortak yarası, ortak acısıdır." - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan, Kerbela olayının yıl dönümünde Hazreti Hüseyin ve yarenlerini rahmetle andı ve bu mübarek günün vesilesiyle milletin birlik ve beraberliğini vurguladı.

Cemevleri ve Alevi Bektaşi Kültürüne Destek

Erdoğan, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasıyla cemevlerine yönelik devlet desteklerini hatırlattı. Cemevlerinin inşası, bakımı ve hizmetlerin genişletilmesi konularında önemli adımlar atıldığını belirtti.

"Alevi Bektaşi vatandaşlarımızla yakın istişare halinde olmayı sürdüreceğiz," dedi Erdoğan ve Aşure Günü'nün barış, kardeşlik ve muhabbet vesilesi olmasını diledi.

Yatırım ve Dış Siyaset

Erdoğan, son kabine toplantısından bu yana dış siyasette yoğun bir görüşme trafiği olduğunu belirtti. Kazakistan'daki Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne katılımını ve Rusya ve Çin ile yapılan verimli görüşmeleri anlattı. Erdoğan, Çin otomobil üreticisi BYD ile imzalanan 1 milyar dolarlık yatırım sözleşmesinin önemli olduğunu vurguladı.

"Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak her türlü yatırıma kapımız ardına kadar açıktır." dedi Erdoğan, ciddi yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlandığını belirtti.

Spor ve Paris Olimpiyatları

Erdoğan, Türkiye'nin sporda önemli bir yıl geçirdiğini ve gelecek hafta başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sporculara başarılar diledi. Ayrıca, UEFA'nın Merih Demiral hakkında aldığı kararı eleştirdi ve A Milli Futbol Takımı'nın performansını övdü.

NATO ve İsrail ile İlişkiler

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin rolünü vurguladıklarını ve savunma sanayisi ile terörle mücadele konularında müttefiklerden beklentilerini dile getirdiklerini söyledi. İsrail'in Gazze'deki katliamlarının durdurulması gerektiğini belirtti ve Filistin'e destek mesajı verdi.

Enflasyon ve Ekonomik Gelişmeler

Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atıldığını ve fahiş fiyatlarla mücadele edildiğini belirtti. "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz." dedi.

Merkez Bankası brüt rezervlerinin rekor seviyeye ulaştığını ve ihracat ile istihdamda olumlu gelişmeler yaşandığını vurguladı.

Son olarak, deprem bölgelerindeki imar çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirtti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7