USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

Festival Coşkusu: 4 Günde 200 Bin Ziyaretçi

Bu kadar yoğun ilgi nasıl sağlandı? Festivalin arkasındaki sır ne?

Festival Coşkusu: 4 Günde 200 Bin Ziyaretçi
05-08-2024 12:27
GAZİANTEP

Yöresel Kültürler Buluşması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Hemşehri Dernekleri Festivali ve Yöresel Kültürler Buluşması” büyük ilgi gördü. Festivaller Parkı’nda düzenlenen etkinlikler, on binlerce kişiyi ağırlayarak Gazi şehirlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Farklı Kültürler Tek Çatı Altında

Festival, şehirde bulunan hemşehri dernekleri ile yurt dışında yaşayan Türkleri bir araya getirdi. Kurulan stantlarda çeşitli yöresel oyunlar oynandı, farklı şehirlere özgü lezzetler sunuldu. Festivalin coşkusu, düzenlenen konserlerle daha da arttı ve dört gün boyunca 200 bin ziyaretçi festival alanını doldurdu.

48 Dernek ve 8 Kurum Katıldı

Gaziantep'te yaşayan, çeşitli illerden gelen vatandaşların kurduğu hemşehri dernekleri ve yurt dışında yaşayan Türklerin buluştuğu festivalde, 48 dernek ve 8 kurum yer aldı. Ziyaretçiler, farklı yöresel kültürleri tanıma fırsatı buldu ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların kültürlerini, sanatlarını, yöresel yemeklerini ve el sanatlarını sergilemesiyle festival alanı renkli görüntülere sahne oldu.

Sanat ve Müziğin Buluşma Noktası

Festivalde Türk Sanat Müziği Sanatçısı İhsan Güvenç, sevilen şarkılarını Gazi şehirliler için seslendirdi. Ayrıca, dernekler tarafından düzenlenen ve yerel ses sanatçılarının katıldığı konserler de büyük beğeni topladı. Farklı kültürlere ait gösteriler, festivale ayrı bir renk kattı.

Kültürel ve Yöresel Güzelliklerin Tanıtımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Hemşehri Dernekleri Festivali ve Yöresel Kültürler Buluşması, kentlilik bilincini artırmayı, kültürel ve yöresel güzelliklerin tanıtımını ve hemşehri derneklerinin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmasını hedefliyor.

Festivalin Başarı Sırrı

Festivalin bu denli başarılı olmasının ardında yatan en büyük etken, farklı kültürlerin bir araya gelerek kaynaşması ve ziyaretçilere sunduğu çeşitli etkinlikler oldu. Gaziantep halkı, dört gün boyunca kültür ve eğlencenin tadını çıkararak unutulmaz anılar biriktirdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ