USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FIRAT GEZGİNLER KULÜBÜ SAKLI CENNET TAKORANI DÜNYAYA TANITACAK

FIRAT GEZGİNLER KULÜBÜ SAKLI CENNET  TAKORANI DÜNYAYA TANITACAK
07-05-2019 18:03

TAKORAN VADİSİNDE KAMP DOĞASEVERLER DOĞASEVERLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin kırsal alanı olan Bucak bölgesinde bulunan Takoran Mahallesi üç bir yanı suyla çevrili olup Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte kendiliğinden oluşan bir ada olan Takoran bölgesi doğaseverlerini uğrak yeri oldu.

Siverek ilçesinden yaklaşık 40 Km uzakta olan Fırat nehrinin kenarında bulunan çok sayıda yerleşim yeri doğa sporları ve kap alanı olabilecek güzellikte

yeşile suyun birleştiği Takoran’a gelen doğaseverler gece kamp kurup yıldızları izlemenin keyfini çıkarıyorlar.

Siverekli vatandaşlar dünya harikası olan Takoran’nın yeterinde tanıtılmadığını bölgede sosyal tesislerin yapılmasın gerektiğini belirterek şunları kaydettiler

Takoran’da bulunan teknenin iskelesinin olmadığını, doğa yürüyüşü yapılacak alanlarda kap yerlerinin oluşturulmadı Takoran tanıtılırsa ilçe dışına çok sayıda vatandaşlın bu bölgeye kamp kuracaklarını” belirtiler.

Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Fırat Gezginler kulübü bölgeyi tanıtmak amacıyla diğer doğaseverleri bölgeye davet edip bölgeyi tanıtmaya çalışıyorlar.

Fırat gezginler kulübü topluluk başkanı Ferit Akçalı, bölgeyi dünyaya tanıtmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti” Fırat Gezginler Kulübü kurulduğundan bu yana doğa sporları ile bölgemizde farklı etkinliklere imza atmaktadır.

Tek gayesi saklı cennet olan Takoran Vadisini Desman Kanyonunu deve boynu yerleşkesini başta Şanlıurfalılara, sonra tüm bölge ve ülkemize tanıtmaktır.

Fırat havzasındaki doğal oluşum ilk kez görenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Bizler Takoran Vadisini Desman Kanyonunu tanıtmayı bir görev biçtik.

Yeşil doğa Programının sunucusu Güven İslamoğlu beyin dediği gibi bu essiz güzelliği bu saklı cenneti tanıtmak Sivereklilerin işidir.

Buradan her zaman yenilediğim çağrımı yine yeniliyorum. Takoran vadisin, Desman kanyonu yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya devam edecek buranın tanıtımında sizinde katkınız olsun yoksa sadece süreci uzatırsınız.

Önüne geçemezsiniz!.. Doğal güzelliklerin korunmadığı bakir alanların çok az kaldığı günümüzde yapıcı projelerde imzası olan sizler olun.

Yoksa vatandaşımız başının çaresine bakmak zorunda kalacak buda plansız projesiz olacak. Örnek verecek olursam Meşhur Ayder yaylası gibi yapılan yapıları sizler yıkmak zorunda kalacaksınız.

Gelin işbirliğiyle el ele verelim güzel örnek projelere imza atalım. Ülkemizde örnek bir proje olsun. Rabbimin bize bağışladığı bu essiz güzelliği koruyalım ve insanlığa tanıtalım.

Siverek tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu unutmayalım dün ev sahipliği yaptık, bugünde yapabiliriz.

Güzelim Siverek’imizin doğal güzelliklerini saklı cennetlerini örnek çalışmalarla tüm ülkeye tanıtalım.

Bizlerin üstlendiği bu görevde bizleri yalnız bırakmayan tüm doğaseverlere sporcularımıza çok teşekkür etmek istiyorum, bu görevimizde bizlere destek olmaları için yerel yöneticileri ilgili yetkili

tüm makamları sivil toplum örgütlerini vatandaşlarımızı buradan bu sorumlulukla daha çok rol üstlenmelerine davet ediyorum” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ