USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fiyatlar Düşüşte, Talep Yüksek

Gaziantep'te bu yılın ilk mahsul Antep fıstıkları tezgahlara çıktı. Fiyatlar neden düştü, esnaf ve vatandaşlar bu durumdan nasıl etkilendi?

 Fiyatlar Düşüşte, Talep Yüksek
25-08-2024 19:00
GAZİANTEP

Gaziantep'te yeni sezon Antep fıstığı hasadı başladı ve "ben fıstık" olarak bilinen taze mahsuller, tezgahlarda yerini aldı. Bu yıl rekoltenin yüksek olması, fiyatlarda beklenmedik bir düşüşe neden oldu. Fıstığın kilosu 200 TL'den satışa sunulurken, bu durum hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Rekolte Yüksek, Fiyatlar Düşük

Gaziantep’te esnaf olarak uzun yıllardır faaliyet gösteren Aziz Deniz, bu yıl fıstık rekoltesinin yüksek olduğunu belirtti. Deniz, bu durumun fıstık fiyatlarını beklenenin aksine düşürdüğünü söyledi. “Fıstık tezgaha indiğinde işlerimize büyük bir hareketlilik geldi. Bu yıl rekolte fazla olduğu için fiyatlar düşük. Fıstık üreticileri bu durumdan memnun olmasa da biz esnaf olarak memnunuz çünkü satışlar çok iyi,” dedi.

Vatandaşlar Fiyatlardan Memnun

Rekoltenin yüksek olması, tüketicilere de olumlu yansıdı. Aziz Deniz, vatandaşların bu yıl kilolarca fıstık aldığını ve fiyatlardan memnun olduğunu ifade etti. “Fıstığın bu yılki fiyatları beklentimizin çok altında kaldı. Talep çok yoğun. Müşterilerimiz fiyatlardan oldukça memnun,” diye konuştu.

Taze Fıstık Talebi Artıyor

Fıstığın taze olarak tezgahlarda yer alması, günlük satışları da artırdı. Deniz, “Her gün halden taze fıstık alıyoruz ve tezgahlarımızdaki fıstıkların hepsi gün içinde bitiyor. Fıstıkları müşterilere günlük taze bir şekilde sunuyoruz. Dün kilosunu 220 TL’den sattık, bugün ise 200 TL. Fiyatların daha da düşeceğini umuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Fıstığın Lezzeti ve Kalitesi

Deniz, taze fıstıkların ağızlarının açık olmasının, lezzet ve kalite göstergesi olduğunu belirtti. "Ağzı açık olan fıstıklar daha lezzetli olur. Bu yıl hem fıstığın kalitesi yüksek, hem de fiyatlar uygun. Müşteriler bu durumdan oldukça memnun,” dedi.

Gelecekteki Fiyatlar Ne Olacak?

Fıstık fiyatlarının gelecekte ne olacağı ise merak konusu. Deniz, fiyatların düşmeye devam etmesini umduklarını ancak bu konuda kesin bir tahminde bulunmanın zor olduğunu söyledi. “Gelecek günlerde fiyatların ne olacağını bilemiyoruz. Temennimiz, fiyatların düşük kalması,” diye ekledi.

"Taze fıstığın her gün bittiğini belirten Deniz, 'Bu fıstıkları her gün halden taze bir şekilde alıyoruz. Tezgahtaki fıstıkların hepsi gün içinde bitiyor.'" İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ