USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

GAÜN'ün Elektrikli Aracı TEKNOFEST'te Türkiye Birincisi Oldu

Gaziantep Üniversitesi, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te 5 ödülle dikkatleri üzerine çekerken, elektrikli araçları ve İHA yarışmalarındaki başarılarıyla öne çıktı. Peki, bu başarıların ardında neler yatıyor?

GAÜN'ün Elektrikli Aracı TEKNOFEST'te Türkiye Birincisi Oldu
13-10-2024 09:00
GAZİANTEP

GAÜN Elektrikli Araç İle Çifte Zafer Elde Etti

Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) elektrikli aracı, TEKNOFEST 2024’te düzenlenen İvmelenme Yarışı'nda Türkiye birinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Bununla birlikte, araca "En İyi Görsel Tasarım Ödülü" de verildi. Böylece GAÜN, elektrikli araç alanında iki önemli ödülle festivalde adından söz ettirdi. Elektrikli araç, tasarımı ve performansı ile festival katılımcılarının da büyük beğenisini topladı.

350 Öğrenci, 130 Finalist ve 5 Ödül

GAÜN, TEKNOFEST 2024'e 350 öğrencisiyle katılarak geniş bir katılım gösterdi. Bu öğrencilerden 130'u finale kalma başarısı gösterdi. Şu ana kadar sonuçlanan yarışmalarda GAÜN, toplamda 5 ödül kazandı. Özellikle İHA yarışmalarında elde edilen 3 performans ödülü ile üniversite, teknoloji ve inovasyon alanındaki yetkinliğini bir kez daha kanıtladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, öğrencilerinin elde ettiği başarıdan büyük gurur duyduğunu belirterek, üniversitenin teknolojik gelişimlerine sağladığı desteğin önemine vurgu yaptı.

Öğrencilere Kapsamlı Destek

Prof. Dr. Yumrutaş, öğrencilerin yalnızca teorik değil pratik eğitimlerini de önemsediklerini vurgulayarak, TEKNOFEST gibi etkinliklere katılan öğrencilere malzeme, ofis ve laboratuvar gibi olanaklar sunduklarını belirtti. Öğrencilerin ihtiyacı olan malzemeleri zamanında temin ettiklerini söyleyen Yumrutaş, "Son 4 yılda öğrencilerimiz 35 ödül kazandı. Bu başarıların arkasında öğrencilerin yenilikçi teknolojilere olan ilgisi ve bu alandaki emekleri yatıyor," dedi.

Özgüvenin Gücü: “Biz Bu Projeleri Gerçekleştirebiliriz”

Özellikle 90’lı yıllarda mevcut olan “biz bu teknolojileri geliştiremeyiz” algısının TEKNOFEST sayesinde kırıldığını ifade eden Yumrutaş, GAÜN öğrencilerinin artık en iyi projeleri gerçekleştirme ve cihazları geliştirme konusunda özgüven kazandıklarını belirtti. Bu özgüvenin, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerinde ve teknoloji geliştirme alanında Türkiye'ye katkı sağlamaları açısından çok değerli olduğunu söyledi.

GAÜN Öğrencileri ve Geleceğe Yönelik Başarı Hedefleri

GAÜN Zeugma Takım Kaptanı Bahattin Onur Coşkun, kazandıkları ödüllerin uzun süren çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirtti. Büyük bir gurur duyduklarını ve bu destekle daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini söyleyen Coşkun, üniversitenin kendilerine sunduğu imkanlarla daha geniş kapsamlı projeler gerçekleştirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

Geleceğin Mühendisleri Gururlu

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencisi Serap Koyuncu, TEKNOFEST’te Türkiye birincisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yenilikçi projelerle elde edilen başarıların, gelecekteki mühendislik kariyerleri için önemli bir adım olduğunu söyleyen Koyuncu, bu tür etkinliklerin kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. GAÜN, öğrencilerinin eğitim sürecinde kazandıkları bu tür ödüllerle, ülkemizin önde gelen teknoloji merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ