USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te Ambulans ve Tanker Çarpıştı

İslahiye’de meydana gelen kaza, sağlık ekiplerini nasıl etkiledi? Sağlık görevlilerinin durumu ne?

Gaziantep’te Ambulans ve Tanker Çarpıştı
11-08-2024 14:15

Kırıkçalı Yolu Üzerinde Korkutan Kaza

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, acil bir vaka dönüşü Altınüzüm Mahallesi'ndeki görev noktalarına dönmekte olan bir ambulans, tankerle çarpıştı. Kırıkçalı Mahallesi'nde meydana gelen kazada, ambulans sürücüsü A.G. ve sağlık görevlileri B.K. ile K.K. yaralandı. Sürücü A.M. idaresindeki 71 EK 347 plakalı tankerle çarpışan ambulansın ciddi hasar aldığı belirtildi.

Yaralılar Hemen Hastaneye Kaldırıldı

Kaza ihbarı üzerine olay yerine hızla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sağlık görevlilerine ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. İlk müdahalenin ardından, yaralılar tedavilerinin devamı için Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı sağlık görevlilerinin genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Ambulans Görevi Başındayken Kaza Yaptı

Kazaya karışan ambulansın, acil bir vakaya müdahale ettikten sonra görev noktasına dönüş yolunda olduğu belirtildi. Görev dönüşü sırasında meydana gelen bu kaza, sağlık ekiplerinin tehlikelerle dolu görevlerinin bir kez daha altını çizdi. Kazanın tam olarak nasıl meydana geldiğiyle ilgili soruşturma ise sürüyor.

Görgü Tanıkları Ne Söyledi?

Kazaya tanıklık eden bir vatandaş, "Ambulans normal hızında seyir halindeydi. Ancak tanker, aniden şerit değiştirince çarpışma kaçınılmaz oldu. Neyse ki, yaralılar hızla hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumları iyi." şeklinde konuştu. Tanıklar, olayın aniden geliştiğini ve herkesin büyük bir şok yaşadığını ifade etti.

Yetkililerden Açıklama

Yetkililer, kazanın ardından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve kazaya karışan araçların teknik incelemelerinin yapıldığını belirtti. Olayın detaylarının netleşmesiyle birlikte, gerekli önlemlerin alınacağını ve benzer kazaların önüne geçmek için çalışmalar yapılacağını ifade ettiler.

Sağlık Çalışanlarına Destek

Kazanın ardından meslektaşları tarafından ziyaret edilen yaralı sağlık çalışanları, büyük moral desteği aldı. Hastane yönetimi, yaralı çalışanlarının tedavilerinin yakından takip edildiğini ve her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. Sağlık çalışanları, halkın sağlığı için görevlerini yaparken bu tür risklerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ