USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te Haniye Suikastına Tepkiler Büyüyor

Gaziantep halkı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğramasının ardından, Tahran'da gerçekleşen olayın yankılarıyla birlikte büyük bir tepki gösterdi. Peki, bu tepkinin arkasında yatan sebepler neler?

Gaziantep'te Haniye Suikastına Tepkiler Büyüyor
01-08-2024 08:46
GAZİANTEP

Gaziantep'te, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir suikast sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine binlerce vatandaş sokaklara döküldü. Gaziantep Kudüs Platformu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, halk Haniye ve Filistinliler için dua ederken, İsrail'e yönelik sert tepkiler dile getirildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Toplanma

Gaziantep Kudüs Platformu tarafından organize edilen programda, binlerce vatandaş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Ezanın okunmasının ardından akşam namazı kılındı ve ardından basın açıklaması yapıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp, açılış konuşmaları ve basın açıklamaları ile devam etti. İsmail Haniye için dualar edilip, Gazze ve Filistin’e zafer dilekleri iletildi.

Halkın Tepkisi ve Sloganlar

STK'lar ve vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayan sloganlar eşliğinde ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak tepkilerini gösterdi. Gaziantep Kudüs Platformu adına basın açıklaması yapan Müslüm Yıldız, Haniye’nin şehit edilmesinin büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

“Bugün İslam ümmetinin gönlünde fedakârlık ve cesaretiyle taht kurmuş Aksa davasının liderlerinden İsmail Haniye, alçak siyonist çete ve koruyucusu katil ABD tarafından şehit edilmiştir.”

Gazze'deki Zulme Dikkat Çekildi

Müslüm Yıldız, Gazze’de yaklaşık 10 aydır devam eden zulmün dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir vahşet olduğunu belirtti. “Hiçbir ölçü, kaide ve kural tanımayan siyonist şer ittifakı, her gün katliam, cinayet ve suikastlar düzenlemektedir. Bebek, çocuk, kadın, yaşlı, sivil ve masumlara yönelik zalimane saldırılar yapılmaktadır. Bir halk yok edilmek ve haritadan silinmek istenmektedir,” diye konuştu.

Direnişin Gücü ve Azmi

Yıldız, Filistin halkının ve Hamas’ın mücadele azminin kırılmadığını, direnişin devam ettiğini vurguladı. “Siyonist işgal rejimi, Gazze halkının çelikten iradesini kıramadı, mücadele azmini yok edemedi. Filistinli kardeşlerimiz yaralandılar, şehit oldular, sürüldüler ama zulme ve zalime asla boyun eğmediler,” dedi.

Toplumun ve Devletlerin Sessizliği

Gazze’deki soykırıma sessiz kalınmasına tepki gösteren Yıldız, Gazze direnişinin zalimlerin tahtını sarstığını belirtti. “Gazze’nin mazlum halkı ve direniş kahramanları, zalimlerin tahtını sarsmıştır. Devletler ve uluslararası kamuoyu tarafından yalnız bırakılmalarına rağmen, Gazze’nin mazlum halkı pes etmeyerek mücadeleye devam etmektedir,” ifadelerini kullandı.

“Ümmetin dağınıklığından istifade eden siyonist ittifak güçleri, kendi aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak Gazze üzerinden birleştiler. Gazze’de yaşanan zulme karşı toplu eylemler yapmalıyız.”

Yıldız, ümmetin liderlerine seslenerek, harekete geçmeleri ve Gazze’ye destek olmaları çağrısında bulundu. “Ey Müslümanlar! Bugün hakkınızı savunmaz iseniz, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedeceksiniz,” dedi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7