USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te Orman Yangını

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda çıkan yangın, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu yangının nedeni nedir ve nasıl önlenecek?

Gaziantep'te Orman Yangını
29-07-2024 10:30
GAZİANTEP

Dülükbaba Ormanı'nda Başlayan Yangın

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ilçesindeki Dülükbaba Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının başlamasıyla birlikte Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızla yangın bölgesine yönlendirildi. Yangının geniş bir alana yayılmaması için acil müdahale başlatıldı.

Ekiplerin Yoğun Müdahalesi

Gaziantep Valiliği, yangının Dülük Baba Tepesi mevkisinde öğleden sonra başladığını açıkladı. Yangına müdahale için Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, OSB ekipleri, arazözler ve iş makineleri seferber edildi. Yangının kontrol altına alınması için ekipler, büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının Alanı ve Etkileri

İlk belirlemelere göre yangının yaklaşık 20 dönümlük bir alanı etkilediği tahmin ediliyor. Yangının bu kadar geniş bir alana yayılması, çevredeki bitki örtüsü ve hayvanlar üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ekipler, yangının daha fazla yayılmaması için yoğun bir mücadele veriyor.

Yangın Söndürme Helikopteri Görevlendirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, yangına müdahale amacıyla Hatay ilinden bir yangın söndürme helikopteri görevlendirdi. Bu helikopter, yangının havadan kontrol altına alınmasına büyük katkı sağlıyor. Helikopterin müdahalesiyle yangının daha hızlı bir şekilde söndürülmesi hedefleniyor.

Valilikten Açıklama

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Hatay ilimizden acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etmektedir." ifadesine yer verildi. Valilik, yangının çıkış nedeni konusunda henüz net bir bilgi olmadığını ve araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Bölge Halkının Endişesi

Yangının çıkmasıyla birlikte bölge halkı büyük bir endişe yaşadı. Yangının kontrol altına alınması için yapılan çalışmaları yakından takip eden halk, ekiplerin yoğun çabalarına destek veriyor. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için alınan önlemler, halkın güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor.

"Yangın alanının ilk belirlemelere göre 20 dönüm olduğu tahmin edilmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından Hatay ilimizden acil müdahale amacıyla görevlendirilen bir yangın söndürme helikopteri alana intikal etmektedir." - Gaziantep Valiliği

Gaziantep'teki yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için ekiplerin yoğun çalışmaları devam ediyor. Yangının neden çıktığına dair araştırmalar sürerken, halkın güvenliği için tüm önlemler alınıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ