USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep’te Vakadan Dönen Ambulans Tankere Çarptı

Ambulansın kazaya karışması, sağlık ekiplerini tehlikeye attı. Bu tür kazaların önlenmesi için hangi önlemler alınmalı?

Gaziantep’te Vakadan Dönen Ambulans Tankere Çarptı
11-08-2024 13:15
GAZİANTEP

Vakadan Dönüş Yolunda Kaza

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir sağlık ekibi, başarılı bir vakadan dönerken büyük bir tehlike atlattı. İslahiye-Hatay karayolu Kırıkçalı mevkiinde meydana gelen kazada, ambulans, önünde seyreden bir tankere çarptı. Çarpışmanın etkisiyle ambulans adeta hurdaya dönerken, üç sağlık personeli kazadan yaralı olarak kurtuldu.

Olayın Detayları

Kazanın meydana geldiği iddiaya göre, ambulans sürücüsü Ali G., önünde seyreden A.M. idaresindeki 71 EK 347 plakalı tankerin ani manevra yapması sonucu durumu fark edemeyerek araca arkadan çarptı. Bu çarpışmanın etkisiyle ambulans büyük hasar alırken, içerisinde bulunan sağlık personelleri Burçin K. (27), Kevser K. (25) ve ambulans şoförü Ali G. hafif yaralarla kazadan kurtuldu.

Hızlı Müdahale ve Sağlık Çalışanlarının Durumu

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Meslektaşlarının yardımıyla yaralanan sağlıkçılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı ve ardından İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar. İlk tedavilerinin ardından yaralılar, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan kontrollerde sağlık çalışanlarının genel durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Görgü Tanığından İfadeler

Kazayı gören ve olaya tanıklık eden M.A. (32), kazanın nasıl meydana geldiğini şöyle anlattı: "Tır bu yoldan seyrederken yolu tutturamadı, diğer şeride geçti. Arkadan gelen ambulans tıra arkadan vurdu. Bence tırın bir suçu yok." Bu açıklamalar ışığında kazanın nedenleri üzerinde yapılan incelemeler sürüyor.

Kaza Sonrası İncelemeler

Olayın ardından polis ekipleri, kaza ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Kazanın neden kaynaklandığı, ambulans sürücüsünün ve tır şoförünün ifadesiyle netlik kazanacak. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekliliği bir kez daha vurgulandı.

Sağlık Çalışanlarının Güvenliği Nasıl Sağlanmalı?

Bu olay, sağlık çalışanlarının görev başında ne tür risklerle karşı karşıya kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık personelinin can güvenliğini sağlamak adına yollarda alınacak tedbirler, ambulans şoförlerine verilen eğitimlerin önemi ve trafik kurallarına uyum gibi konuların yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Bu tür kazaların yaşanmaması için farkındalığın artırılması ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ