USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gazze’ye Destek Büyüyor İsrail’e Tepki ve Boykot Çağrısı

Gazze’ye Yönelik Saldırılara Karşı Şırnak’tan Güçlü Ses: Acaba Bu Protestolar Sonuç Verecek mi?

 Gazze’ye Destek Büyüyor İsrail’e Tepki ve Boykot Çağrısı
15-12-2023 17:46

STK’lar ve HÜDA PAR Öncülüğünde Toplanan Kalabalık

Şırnak’ta, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) temsilcileri ve üyeleri bir araya geldi. Cuma Namazı sonrası Yeni Mahalle Geylani Camisi avlusunda toplanan kalabalık, İsrail ve ABD karşıtı sloganlar eşliğinde, İsrail’in saldırılarını protesto etti ve boykot çağrısında bulundu.

Protestonun Yankıları

Filistin bayraklarıyla donatılmış protesto gösterisinde, katılımcılar İsrail ve ABD’ye karşı sloganlar atarken, tekbir sesleri yükseldi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan protestoda, HÜDA PAR üyesi Mücahit Tatar, Gazze’ye saldırılara karşı durmak ve mücadele etmek amacıyla toplandıklarını ifade etti.

"Filistin ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Filistin’de her 10 dakikada bir çocuk hayatını kaybediyor. İsrail rejiminin saldırılarını durduracak adımlar atılmalıdır" - Mücahit Tatar, HÜDA PAR Üyesi

Önerilen Önlemler ve Dua

Tatar, İsrail’e karşı ekonomik, diplomatik, ticari ve stratejik tüm kanalların kapatılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze’ye acil insani yardım koridoru oluşturulmasının önemine değindi. Açıklamanın ardından Vaiz Selim Basutçu, Filistin’de hayatını kaybedenler için dua etti.

Şırnak’tan yükselen bu sesler, Filistin konusunda ulusal ve uluslararası alanda nasıl bir etki yaratacak? Toplumun bu tür eylemleri, uluslararası politikada değişime yol açabilir mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ