USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Geçim İçin Evlerinden Kilometrelerce Uzaktalar

Geçim İçin Evlerinden  Kilometrelerce Uzaktalar
14-08-2018 17:43

Siverek ilçesinde geçim sıkıntısı çeken yüzlerce aile, mevsimlik işçi olarak kavurucu sıcakların altında tarlalarda hasat yapıyor.Çoğunlukla Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesindeki fındık bahçelerinin yanı sıra domates ve soğan tarlalarında çalışan aileler, bunaltan sıcaklarda günlük 50 lira kazanıyor.

Ailesiyle birlikte Manisa’da domates tarlasında çalışan Şerife Gül, yakıcı güneş altında çalışmanın zorluklarını anlattı.

Günlük 50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirten Gül, “Her şeyden önce toprağınızı, memleketinizi bırakıp çalışmak için ayrılmak zorunda kalıyorsunuz. Keşke memleketimizde iş olanakları daha fazla olsaydı da bizlerde binlerce kilometre uzağa gelip çalışmak zorunda kalmasaydık. Yabancısı olduğunuz bir şehirde kolay olmuyor. Elektriksiz çadırlarda, ülkede olan bitenlerde bihaber yaşamak zor oluyor.” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte Siverek’ten Manisa’ya soğan hasadı için gittiklerini belirten İsa Çubuk, “Aile bütçeme destek olmak için çalışmaya geldim ama çadırda elektrik olmadığı için zorlanıyoruz ve televizyon izleyemiyoruz.” dedi.

Hakkı Çubuk ise gün boyu kavurucu güneş altında 50 lira için ailece çalıştıklarını dile getirerek, “Ailem ile birlikte memleketimden uzak çadırlarda yaşıyorum. Elektrik bir yana zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak için bile yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Memleketimizde iş imkanlarının artması mevsimlik işçiliği sona erdirir. Bu konuda en büyük görev iş adamlarımızın yanı sıra devletimize düşüyor.” şeklinde konuştu.Haber Mehmet Fatih SERGİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ