USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“Geçmeyen boğaz ağrısı, birçok hastalığın habercisi olabilir”

Uzun süren boğaz ağrılarının ardında hangi hastalıklar yatabilir? Uzmanından açıklamalar...

“Geçmeyen boğaz ağrısı, birçok hastalığın habercisi olabilir”
25-10-2023 21:30



Geçmeyen Boğaz Ağrıları: Ne Anlama Geliyor?

Strep A Enfeksiyonu Nedir?

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, Strep A'nın bademcik ve yutağın akut bakteriyel enfeksiyonu olduğunu ve en sık etkenin A grubu beta hemolitik streptokok olduğunu belirtti.

“Bu yüzden halk arasında Strep A enfeksiyonu olarak bilinir”

şeklinde bilgi verdi.

Gelişmekte Olan Ülkelerde Strep A Sıklığı

Strep A'nın gelişmekte olan ülkelerde, gelişmiş ülkelere göre 5-10 kat daha yaygın olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, bu enfeksiyonun ani başladığını ve birçok belirtiyle kendini gösterdiğini ifade etti.

Strep A'nın Tedavisi

Tanrıverdi, tedavide ilk seçeneğin penisilin olduğunu belirtti ve korunmada genel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Grip: Salgınlar Yapabilen Bir Hastalık

Dr. Tanrıverdi, grip belirtilerinin hızla ortaya çıkabileceğini ve hastalığın genellikle yılın soğuk dönemlerinde sıkça görüldüğünü aktardı. Grip için spesifik tedavilerin yanı sıra destek tedavilerinin de önemli olduğunu belirtti.

Nezle: En Sık Rastlanan Enfeksiyon Hastalığı

Nezlenin, burun akıntısı, aksırık ve hafif baş ağrısıyla seyreden bir enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Dr. Tanrıverdi, bu hastalığın en sık nedeninin rinovirüsler olduğunu ve genellikle sonbahar ve kış aylarında sık görüldüğünü ekledi. Nezle için tedavide ise semptomatik yaklaşımların tercih edildiğini, antibiyotik kullanımının önerilmediğini ve bol sıvı tüketimi ile istirahatin en iyi destek tedavisi olduğunu vurguladı.

Özellikle bu dönemlerde el yıkama, antiseptik kullanımı, eldiven ve maske kullanımı gibi koruyucu önlemlerin hastalığın yayılmasını azaltabileceğini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ