USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Global Çapta Teknik Aksaklık: Havayolu Şirketleri, Bankalar ve Medya Kuruluşları Etkilendi

Dünya genelinde birçok sektörde yaşanan teknik aksaklıkların arkasında ne var?

Global Çapta Teknik Aksaklık: Havayolu Şirketleri, Bankalar ve Medya Kuruluşları Etkilendi
20-07-2024 08:45
ANKARA

Dünya genelinde ABD merkezli havayolu şirketleri, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda büyük çaplı teknik aksaklıklar yaşanıyor. Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'ın sistemlerindeki sorunlar, dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesintiyle sonuçlandı.

CrowdStrike'ın Kriz Müdahalesi

CrowdStrike, dünya genelinde yaşanan teknik aksaklıkların nedenini tespit ettiklerini ve kullanıcılar için geçici bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu. Şirketin bu açıklaması, küresel çapta etkilenen işletmeler için bir nebze de olsa rahatlama sağladı.

"CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun çözümü için 'geçici' bir çözüm geliştirdiklerini duyurdu."

Microsoft'un Araştırması Devam Ediyor

ABD'li teknoloji devi Microsoft, Microsoft 365 sistemindeki çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunların araştırıldığını açıkladı. Şirket, sorunun kaynağını bulmak ve çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

"ABD'li teknoloji şirketi Microsoft'tan yapılan açıklamada, Microsoft 365 sistemindeki çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunun araştırıldığı kaydedildi."

Havayolu Şirketleri ve Havalimanları Zor Durumda

ABD merkezli havayolu şirketi Frontiers, Microsoft kaynaklı teknik sorunların kendi sistemlerini etkilediğini ve diğer havayolu şirketlerinin de bu sorundan etkilendiğini bildirdi. Şirket, sistemlerini kademeli olarak normale döndürmeye başladığını belirtti. Ayrıca Berlin Brandenburg Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durduruldu ve Berlin varışlı uçuşlar başka havalimanlarına yönlendiriliyor.

"ABD merkezli hava yolu şirketi Frontiers tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin sistemlerinde Microsoft kaynaklı teknik sorunların yaşandığı ve diğer şirketlerin de bu sorundan etkilendiği belirtilerek, sistemlerin kademeli bir şekilde tekrar normale döndürülmeye başlandığı bildirildi."

Londra Borsası ve Medya Kuruluşları da Etkilendi

Londra Borsası (LSEG), haber ve veri platformunda dünya çapında kullanıcı erişimini etkileyen bir kesinti yaşandığını açıkladı. Asya ticaret seansı sırasında LSEG, haberlerin platformda yayınlanmasını engelleyen küresel bir teknik sorunla karşılaştı. Sky News ise bu sabah canlı yayın yapamadığını ve izleyicilerinden özür dilediğini belirtti.

"Sky News, bu sabah canlı yayın yapamadı ve şu anda izleyicilere kesintiden dolayı özürlerimizi iletiyoruz." - David Rhodes, Sky News Yönetim Kurulu Başkanı

Küresel Ticaret ve Ulaşım Etkileniyor

ABD, Almanya, İspanya ve Avustralya gibi birçok ülkedeki havalimanlarında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edildi. Avustralya'nın çeşitli eyaletlerinde bankalar ve havacılık sistemlerini de etkileyen kesintiler meydana geldi.

"Berlin Brandenburg Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durduruldu. Alınan bilgiye göre, Berlin varışlı halihazırdaki uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendiriliyor."

Teknik aksaklıkların ne kadar süreceği ve tam olarak hangi nedenlerden kaynaklandığı henüz netlik kazanmış değil. Ancak, dünya genelinde birçok sektörü etkileyen bu kesintilerin giderilmesi için yoğun çalışmalar devam ediyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7