USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

GSB Yaz Spor Okulları'na Rekor Katılım

Batmanlı Gençler Sporla Buluştu: Bu Yaz Hangi Branşlar İlgi Gördü?

GSB Yaz Spor Okulları'na Rekor Katılım
25-08-2024 18:00
BATMAN

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Yaz Spor Okulları, bu yıl 25 farklı branşta 25 bin kursiyere ev sahipliği yaparak rekor bir katılıma ulaştı. Yaz tatilini sporla değerlendiren Batmanlı çocuklar ve gençler, futbol, yüzme, atletizm gibi popüler branşlarda yoğun ilgi gösterdi. Peki, bu yılın en çok tercih edilen spor dalları hangileriydi?

Yüzme En Popüler Branş Oldu

2024 GSB Yaz Kursları kapsamında en büyük ilgiyi yüzme branşı gördü. Sıcak yaz günlerinde serinlemenin yanı sıra yüzme eğitimi almak isteyen Batmanlı gençler, havuzlarda yoğunluk oluşturdu. Yüzmenin yanı sıra futbol, atletizm, voleybol gibi branşlar da gençlerin en çok ilgi gösterdiği dallar arasında yer aldı.

25 Branşta 25 Bin Kursiyer

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 25 farklı spor branşında 25 bin kursiyere eğitim vererek rekor bir katılım sağladı. Futbol, atletizm, voleybol, masa tenisi, tenis, badminton, dart, bocce, oryantiring, cimnastik, hentbol, karate, boks, kick-boks, taekwondo, halk oyunları, judo, wushu, muay-thai, basketbol, dağcılık, rekratif, güreş ve ragbi gibi geniş bir yelpazede kursiyerler sporla buluştu.

112 Antrenörle Yoğun Bir Yaz

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, GSB Yaz Spor Okulları’nda görev yapan 112 antrenörün büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti. Özperk, “Bu yaz tüm tesislerimiz çocuk ve gençlerle dolup taştı. Hedeflerimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Batmanlı gençlere katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize,” diye konuştu.

Yıl Boyunca Sürecek Performans Eğitimleri

GSB Yaz Spor Okulları’nda eğitim alan ve gelişim gösteren gençler için yıl boyunca sürecek performans eğitimleri de planlandı. Herhangi bir branşta yetenekli ve gelişime açık olan çocuklar, antrenörler eşliğinde eğitimlerine devam edebilecek. Bu uygulama, Batmanlı genç sporcuların profesyonel sporculuğa adım atmalarına olanak tanıyacak.

Batman’da Spor Tesisleri Cıvıl Cıvıl

İl Müdürü Özperk, Batman’ın spor tesisleri açısından bölgenin en iyi illeri arasında yer aldığını belirtti. “Bu yaz, tüm tesislerimiz gençlerle dolup taşarken, geleceğin sporcularını yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz,” dedi.

- Mehmet Şafi Özperk"Batmanlı çocuklarımıza bir nebze de olsa katkımız olduysa ne mutlu bize." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ