USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

GSOMEM’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri Gerçekleştirildi

Güneş enerjisinin önemi ve yatırım fırsatları neler?

GSOMEM’de Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri Gerçekleştirildi
25-09-2024 21:15
GAZİANTEP

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ile Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) iş birliğinde düzenlenen Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama Semineri, güneş enerjisi ve enerji depolama yatırımlarının kritik önemini vurguladı. Peki, bu seminerde neler tartışıldı ve güneş enerjisi yatırımları neden bu kadar hayati?

Katılımcılar ve Açılış Konuşmaları

Seminere, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen ve GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan gibi önemli isimler katıldı. Açılış konuşmasında, Başar Küçükparmak, sanayicilerin üretim maliyetlerinde elektrik fiyatlarının en önemli girdi kalemi olduğunu belirtti. Bu bağlamda, yenilenebilir enerji kaynaklarının, doğanın korunması ve yeşil üretime geçiş açısından önemi nedir?

Gaziantep’in Güneş Enerjisi Potansiyeli

Küçükparmak, Gaziantep’in yıllık 2.978 saat güneşlenme süresi ile GES yatırımları için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Bu durum, güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşmasının hem verimlilik hem de rekabet gücünü artıracağını gösteriyor. Gaziantep’in bu potansiyeli, sanayiciler için nasıl fırsatlar sunabilir?

Sürdürülebilir Sanayi ve Enerji Depolama

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi çatısına güneş enerji panelleri kurarak, GSOMEM ve Gaziantep Model Fabrika’da kullanılan elektriğin yenilenebilir kaynaklardan temin edildiğini belirten Küçükparmak, sürdürülebilir sanayinin önemine dikkat çekti. Enerjinin depolanmasının, enerji güvenliği açısından kritik öneme sahip olduğu da konuşuldu. Enerji depolama sistemlerinin önemi nedir ve hangi avantajları sunar?

GENSED ve Gelecek Hedefleri

GENSED Genel Sekreteri Hakan Erkan, güneş enerjisi sektörünün sağlıklı ve güvenilir bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Türkiye’nin güneş enerjisi hedefleri arasında 2035 yılı için 53 GW elektrik üretim kapasitesine ulaşma planı bulunuyor. Bu hedeflere ulaşabilmek için her yıl ne kadar kurulum yapılması gerektiği ve bunun sektöre etkileri hakkında neler düşünülüyor?

Sunumlar ve Soru-Cevap Bölümü

Açılış konuşmalarının ardından firma temsilcileri, güneş enerjisi sistemleri hakkında güncel gelişmeleri ve yürütülen çalışmaları anlattı. Toplantının sonunda soru-cevap kısmıyla katılımcıların merak ettikleri konular ele alındı. Güneş enerjisi ve enerji depolama konularında daha fazla bilgi edinmek için hangi kaynaklara yönelmek gerekiyor? İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.11.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ