USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

GTB Başkanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

102 Yıl Önce Yazılan Kahramanlık Destanı Bugün Ne Anlam Taşıyor?

GTB Başkanlarından 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
30-08-2024 10:00
GAZİANTEP

Gaziantep Ticaret Borsası’ndan Anlamlı Kutlama

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamak amacıyla bir mesaj yayımladı. Mesajlarında, bu zaferin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çektiler.

Türk Milletinin Bağımsızlık İradesi

Tiryakioğlu ve Akıncı, 30 Ağustos 1922 tarihinin, ana vatanını işgalcilerden kurtarmak isteyen Türk milletinin, yedi düvele karşı verdiği destansı mücadelenin zaferle taçlandırıldığı gün olduğunu belirttiler. Bu tarihi zaferin, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olduğuna vurgu yaptılar.

Büyük Taarruz’un Önemi

Mesajlarında, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin, her aşamasının bir askeri deha tarafından dikkatle planlandığını ifade eden GTB başkanları, bu zaferin akıl gücü ve yurtseverlik ile zorunlu bir savaşın nasıl kazanılacağının en somut örneği olduğunu belirttiler.

Türk Milletinin İlham Kaynağı

Tiryakioğlu ve Akıncı, şanlı ecdadın büyük fedakârlıklar ve mücadeleler sonucu elde ettiği bu zaferin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin sağlamlaşmasına katkı sağladığını ve mazlum milletlere ilham kaynağı olduğunu dile getirdiler. Mesajlarında, 1071 yılında vatan topraklarına ayak basan Türk milletinin, bu toprakları asla terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini belirttiler.

Vatan Topraklarına Sahip Çıkma Sorumluluğu

Başkanlar, şanlı ecdadın canları ve kanları pahasına emanete ettiği kutsal vatan topraklarını korumanın ve yüceltmenin her Türk vatandaşının en büyük görevi olduğunu vurguladılar. Bu önemli gün vesilesiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılını kutlayan başkanlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle andılar. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ