USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hackathon Heyecanı Başladı Gençler Kültürel Mirası Dijitalleştiriyor

Dijitalleşme ve kültürel miras birleşirse ne olur? Gençler bu eşsiz buluşmayı nasıl hayata geçirecek?

Hackathon Heyecanı Başladı Gençler Kültürel Mirası Dijitalleştiriyor
07-12-2024 13:30
DİYARBAKIR

Hackathon Etkinliği DTSO’nun Öncülüğünde Düzenleniyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Bilim Eğitim Vakfı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Gençlik ve Değişim Derneği iş birliğiyle kentin ilk hackathon etkinliğini başlattı. Kültürel miras ve dijitalleşme temasıyla düzenlenen etkinlik, gençlere hem yenilikçi fikirlerini geliştirme hem de kültürel zenginlikleri teknolojiyle birleştirme fırsatı sunuyor.

"Genç Nüfus En Büyük Sermayemiz"

DTSO Bilim Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, açılış konuşmasında gençlerin Diyarbakır için en büyük değer olduğunu vurguladı. Kaya, etkinliğin amacını şöyle açıkladı: “Bugünkü etkinlik, gençlerin potansiyelini ortaya çıkarmak ve kentin turizm trendlerini destekleyecek fikirler üretmelerine olanak sağlamak. Geleneksel alanlardaki yatırımları teknolojik yeniliklerle buluşturmayı hedefliyoruz.”

İlk Defa Düzenlenen Bir Deneyim

Proje Sorumlusu Meryem Özdemir Ok, bu hackathonun Diyarbakır’da ilk kez düzenlendiğini belirtti. Özdemir Ok, etkinlikte kültürel mirasın dijitalleşme ile nasıl bir araya getirileceğini görmek istediklerini ifade ederek, gençlerin bu mirastan ilham alan fikirler üretmelerini beklediklerini söyledi.

Üç Gün Sürecek Yoğun Program

Etkinlik boyunca katılımcılar, mentörler ve teknik danışmanlarla bir araya gelerek fikirlerini geliştirme imkânı bulacak. Hackathon, ekiplerin yaratıcı çözümler üretmesi için yoğun bir çalışma ortamı sunuyor. Etkinlik sonunda en iyi üç proje jüri tarafından seçilerek ödüllendirilecek.

Kültürel Miras ve Teknoloji Buluşuyor

Diyarbakır’ın zengin kültürel geçmişini modern teknolojiyle birleştirme fikri, hackathonun temel dayanak noktasını oluşturuyor. Bu etkinlik, sadece inovatif projeler değil, aynı zamanda kentin dijital dönüşümüne de önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

Diyarbakır’dan Ulusal ve Küresel Çapta Çözümler

Hackathon sayesinde geliştirilecek projelerin, sadece Diyarbakır’ın değil, bölgenin ve hatta dünyanın dijital kültürel mirasına katkı sağlaması bekleniyor. Gençler, kültürel zenginliklerini uluslararası bir boyuta taşıma fırsatına sahip olacak.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.12.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ