USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında 8. Sırada

Öğrenci Memnuniyetinde Zirve: Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında 8. Sırada
21-07-2024 18:45
GAZİANTEP

Türkiye'nin 200 üniversitesi arasında 8. sıraya yükselerek dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrenci memnuniyetindeki başarısıyla adından söz ettiriyor. Peki, bu başarı nasıl elde edildi?

Öğrenci Memnuniyeti Araştırması Sonuçları

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından açıklanan 2024 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre; altı memnuniyet kategorisinin dördünde A+ notu alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, "genel memnuniyet" sıralamasında Türkiye'deki 200 üniversite arasında 8. sırada, 74 vakıf üniversitesi arasında ise 3. sırada yer aldı. Bu sonuç, HKÜ'nün öğrenci memnuniyeti konusundaki iddiasını bir kez daha kanıtladı.

Rektör Dereli'nin Gurur Verici Açıklamaları

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, araştırma sonuçlarının, öğrenci memnuniyetini merkeze alarak oluşturdukları eğitim-öğretim ve araştırma ekosisteminin doğal bir yansıması olduğunu belirtti. Dereli, "Yaptıkları çalışmalar ile bu sevindirici sonuçların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize ve elbette bize bu gururu yaşatan kıymetli öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Öğrenci odaklılık Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin temel bir yetkinliğidir" dedi.

Tüm Kategorilerde Üst Sıralarda Yer Alma Başarısı

Prof. Dr. Türkay Dereli, tüm memnuniyet kategorilerinde üst sıralarda yer almalarının son derece önemli olduğunu vurguladı. "Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet kategorisinde A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında ikinci, tüm üniversiteler arasında altıncı sırada yer almamız gurur verici" diye konuştu.

Çevreci ve Yeşil Kampüs

Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu kategorisinde de A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında beşinci, tüm üniversiteler arasında on dördüncü sırada yer aldıklarını belirten Dereli, çevreci bir kampüs olduklarının altını çizdi. "Kampüsümüz son iki yıldır GreenMetric tarafından da dünyanın en yeşil ilk 300 kampüsü arasında gösteriliyor" dedi.

Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği

HKÜ, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği kategorisinde A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında üçüncü, tüm üniversiteler arasında altıncı sırada yer aldı. Dereli, "Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Öğrenci Dekanlığımız ile birlikte Mezunlar Derneğimizin desteğiyle kariyer yönetimi konusunda önemli projeler geliştiriyor. Kariyer Okulumuz çok rağbet görüyor" diye ekledi.

Rektör Dereli, "ÜniAr Gümüş Ödülü"ne layık görüldü. Bu ödül, HKÜ'nün başarılarının bir başka göstergesidir.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, öğrenci memnuniyeti konusundaki iddiasını sürdürüyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ