USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Zirvede: 200 Üniversite Arasında 8. Sırada

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin başarısının ardındaki sır ne? Öğrenci memnuniyeti neden bu kadar önemli?

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Zirvede: 200 Üniversite Arasında 8. Sırada
21-07-2024 08:30
GAZİANTEP

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından açıklanan 2024 Yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) sonuçlarına göre; altı memnuniyet kategorisinin dördünde A+ notu alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “genel memnuniyet” sıralamasında Türkiye’deki 200 üniversite arasında 8’inci, 74 vakıf üniversitesi arasında ise 3’üncü sırada yer alarak, bu konudaki iddiasını bir kez daha kanıtladı.

Genel Memnuniyette Yüksek Sıralama

HKÜ'nün elde ettiği bu başarı, öğrenci memnuniyetini merkeze alarak oluşturdukları eğitim-öğretim ve araştırma ekosisteminin doğal bir yansımasıdır. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli,

"Yaptıkları çalışmalar ile bu sevindirici sonuçların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm akademik/idari personelimize ve elbette bize bu gururu yaşatan kıymetli öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum."

şeklinde duygularını ifade etti. Dereli, öğrenci odaklılığın HKÜ'nün temel bir yetkinliği olduğunu vurguladı.

Tüm Kategorilerde Üst Sıralarda

Tüm memnuniyet kategorilerinde üst sıralarda yer almanın önemine dikkat çeken Rektör Dereli,

"Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet kategorisinde A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında ikinci, tüm üniversiteler arasında altıncı sırada yer almamız gurur verici."

dedi. Ayrıca, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu kategorisinde de A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında beşinci, tüm üniversiteler arasında on dördüncü sırada yer alıyorlar.

Çevreci Kampüs ve Kariyer Desteği

HKÜ'nün çevreci kampüs anlayışı da başarısının bir parçası. Kampüsleri son iki yıldır GreenMetric tarafından dünyanın en yeşil ilk 300 kampüsü arasında gösteriliyor. Bunun yanı sıra, kişisel gelişim ve kariyer desteği kategorisinde A+ notu ile vakıf üniversiteleri arasında üçüncü, tüm üniversiteler arasında altıncı sırada yer almaları, kariyer yönetimi konusunda önemli projeler geliştirdiklerini gösteriyor.

ÜniAr Gümüş Ödülü

Üniversitelerinde göstermiş oldukları performansa göre rektörleri de değerlendiren ÜniAr, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi “ÜniAr Gümüş Ödülü”ne layık gördü. Bu ödül, Dereli'nin liderliğindeki HKÜ'nün başarısını bir kez daha tescillemiş oldu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bu başarısı, öğrenci odaklı bir yaklaşım ve sürdürülebilir geleceği inşa edecek yenilikçi mezunlar yetiştirme vizyonu ile birleşerek, eğitimde mükemmeliyetin önemli bir örneği olarak öne çıkıyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ