USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Hatay'dan Nurdağı'na Helikopter Kaza Süreci

Güneydoğu'nun Gökyüzünde Meydana Gelen Facia: Acının ve Kahramanlığın Hikayesi Nasıl Gelişti?

Hatay'dan Nurdağı'na Helikopter Kaza Süreci
04-02-2024 09:13
GAZİANTEP

Hatay Havalimanı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra Gaziantep’in Nurdağı ilçesi kırsalında kaza kırıma uğrayan polis helikopterinin hikayesi, güneydoğu gökyüzünde yaşanan trajik bir olayın detaylarını ortaya koyuyor. Sabahın ilk ışıklarında devam eden enkaz çalışmaları, olayın vahametini ve arama kurtarma ekiplerinin fedakarca çabalarını gözler önüne seriyor.

Helikopterin Düşüş Hikayesi

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Hatay Havalimanı'ndan havalandıktan sonra Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Olay, bölgede büyük bir üzüntüye neden oldu.

Kahraman Pilotlar ve Fedakarlık

En son saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ile temas halinde olan helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ile Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, bu trajik kazada şehit oldu. Yaralanan bir teknisyenin ise hemen olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi. Şehit pilotların naaşları, gece saatlerinde hastane morguna kaldırıldı.

Arama ve Kurtarma Çalışmaları

Helikopterin düştüğü alanda ve enkazda yapılan çalışmalar, kazanın ardından hemen başladı ve sabahın ilk ışıklarında da devam etti. Ekiplerin olay yerinde titizlikle sürdürdüğü arama kurtarma çalışmaları, kazanın boyutunu ve arama kurtarma ekiplerinin karşılaştığı zorlukları gözler önüne seriyor.

Helikopterin düştüğü alanda ve enkazdaki çalışmalar sabahın ilk ışıklarında da sürdü.

Bu trajik olay, havacılık güvenliği ve acil durum müdahale ekiplerinin önemi konularında yeniden düşünmemizi sağlıyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bu kahramanların hikayesi ve fedakarlıkları, ulusal bir yasın yanı sıra derin bir takdir ve saygının da konusu oluyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ