USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hayat pahallılığı vatandaşın ağız tadını kaçırdı

Hayat pahallılığı vatandaşın ağız tadını  kaçırdı
05-04-2023 17:54

Siverekte her yıl ramazan ayı öncesi ve ilk günlerinde vatandaşlar ramazan boyunca tatlı ihtiyacını doğal kuru yemiş tatlılardan yararlanarak gidermeye çalışıyordu.

Her yıl ramazan ayında yoğunluğun yaşandığı siverek şiire pazarında bu yıl yaşanan durgunluk esnafı olumsuz etkiliyor.

Yıllardan beridir şiire pazarında esnaflık yapan İzzet Çay Ramazan ayının ilk günlerinde bir iki gün yoğunluk yaşadıklarına dikkat cekerek şunları söyledi” hayat pahalılığı insanların yaşamının her yönünü olmusuz etkiliyor insanlar ekmek derdine düşmüş şiire pazarında şu anda durgunluk hakim. Her yıl vatandaşlar ramazan ayında doğan tatlı ihtiyacını ya gideremiyorlar yada daha ucuz tatlılara yöneliyorlar Allah yardımcımız olsun”

Yıllardır her ramazanda kuru üzüm,ķaysi ve benzeri tatlılarla ay boyunca ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Mehmetşah Kayserili yaptığı açıklamada şunları kaydetti ”

hayat çok pahalı Ramazanlık olmasa eve kuru yememiş alacağımız yok.oruçlu çocuklarım benden hurma istedi,iyi hurmanın kilosu 200 Tl daha ucuzunu bulmak için dükkan dükkan gezdim en sonunda şiire pazarında ucuzunu buldum.hayat hergün pahalılaşıyor. Eskiden şiire pazarında adım atacak yer bulamazkken bu gün bomboş bunun nedenide artan hayat pahalılığıdır”dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ