USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hayvanları Koruma Günü'nde ‘Sıfır Atık Projesi’ Kapsamında Anlamlı Protokol İmzalandı

Adıyaman Kahta Devlet Hastanesi ile Kahta Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayvanlar nasıl korunacak?

Hayvanları Koruma Günü'nde ‘Sıfır Atık Projesi’ Kapsamında Anlamlı Protokol İmzalandı
05-10-2024 10:30
ADIYAMAN

‘Artık Yemekler Protokolü’ Hayata Geçti

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Adıyaman’ın Kahta Devlet Hastanesi ve Kahta İlçe Belediyesi arasında, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında anlamlı bir iş birliği gerçekleştirildi. İmzalanan ‘Artık Yemekler Protokolü’ ile hastanede çıkan yemek artıkları, Kahta Belediyesi bünyesindeki hayvan barınağında sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.

Yemek İsrafının Önüne Geçiliyor

Bu protokol ile yemek israfının büyük oranda azaltılması hedefleniyor. Hastane yemekhanesinden kalan yemek artıkları, israf edilmeden hayvan barınağındaki sahipsiz hayvanlar için değerlendirilecek. Bu sayede, hem atık yönetimi kapsamında çevreye duyarlı bir adım atılmış olacak hem de hayvanların yaşam hakkı korunacak.

Hayvanların Beslenmesi Güvence Altında

Protokol, hem israfın önlenmesine hem de sokak hayvanlarının beslenme sorunlarının çözülmesine önemli katkı sağlıyor. Kahta Devlet Hastanesi'nde tabaklarda kalan artık yemeklerin toplanarak hayvan barınağına gönderilmesiyle, sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenmesi sağlanacak.

Sıfır Atık Projesine Katkı

Bu iş birliği, Türkiye genelinde uygulanan ‘Sıfır Atık Projesi’nin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor. Yemek artıkları israf edilmeden yeniden kullanıma sunulurken, çevreye ve hayvanlara olan katkı da artırılmış oluyor.

Hayvanların Yaşam Hakkına Saygı

Protokol, hayvanların yaşam hakkına duyarlı bir yaklaşımı teşvik ederken, aynı zamanda toplumda hayvan hakları bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Sokak hayvanlarının beslenme sorunlarının çözülmesine yönelik bu adım, diğer kurumlar ve belediyelere örnek olabilecek bir girişim olarak öne çıkıyor.

“Artık yemekler israf edilmeden hayvan barınağında sahipsiz hayvanların beslenmesinde kullanılacak.” haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
5.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ