![Hepsiburada, 11 Şubat Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nü Nasıl Kutladı?](https://www.siverekgazeteleri.com/files/uploads/news/default/hepsiburada-11-subat-bilimde-kadin-ve-kiz-cocuklari-gunu-nu-nasil-kutladi-77896.webp)
Hepsiburada, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü kapsamında Şanlıurfa’da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, kız çocukları yapay zeka ve kodlama dünyasıyla tanıştı. Hayata Destek Derneği ve Kodluyoruz Derneği iş birliğiyle düzenlenen Makine Öğrenimi ve Yapay Zeka Farkındalığı Atölyesi, bölgedeki öğrenciler için önemli bir fırsat sundu.
''Bir Gülüş Yeter” projesi nasıl bir fark yaratıyor?
Hepsiburada, çocukların eğitime ve bilime erişimini artırmayı amaçlayan “Bir Gülüş Yeter” projesi kapsamında etkinliği gerçekleştirdi. Bugüne kadar 250 bin çocuğa erişen proje, eğitim materyali desteği ve çeşitli etkinliklerle çocukların gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Proje kapsamında Şanlıurfa’daki etkinliğe katılan kız çocukları, mBlock programı üzerinden temel kodlama bilgisi edinirken, yapay zeka ve makine öğrenmesiyle ilgili deneyimler kazandı.
Kız çocukları atölyede hangi becerileri kazandı?
Etkinlik süresince kız öğrenciler, elektronik devre kartlarıyla gerçek hayat senaryolarını canlandırdı ve temel programlama becerileri geliştirdi. Yapay zeka ve makine öğrenmesi bloklarını kullanarak akıllı sistemler tasarlayan öğrenciler, STEM alanında cesaretlendirildi. Hepsiburada, etkinliğe katılan her öğrenciye yapay zeka ve makine öğrenmesi çalışmalarını sürdürebilmeleri için Arduino seti hediye ederken, Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi’ne 3D yazıcı bağışladı.
Hepsiburada, toplumsal kalkınmaya nasıl katkı sağlıyor?
Şanlıurfa’daki etkinliğe katılan Hepsiburada Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Uzmanı Beyzanur İyitütüncü, şirketin bölgede yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin önemine değindi. İyitütüncü, etkinlikle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
“Biz Hepsiburada olarak, deprem bölgesinde ‘Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programımızla yaklaşık iki yıldır bölgeye kesintisiz destek sağlıyoruz. Bugünkü etkinliğimiz, kadınları ve kız çocuklarını bilim ve teknolojiye teşvik etme hedefimizin bir parçası. STEM atölyesi ile öğrencilerin teknolojiyle erken yaşta tanışmasını sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ### **Eğitimciler ve STK’lar bu projeye nasıl bakıyor?**
Şanlıurfa STEM Merkezi’nde görevli öğretmen Tuba Gürbüz, eğitimin her kesime ulaşmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, etkinliğin kız çocukları için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti. Ayrıca Hayata Destek Derneği İletişim ve Kaynak Geliştirme Uzmanı Nursema Aydın da kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasının önemine vurgu yaptı.
Kodluyoruz Derneği’nin etkinlikteki rolü neydi?
Kodluyoruz Derneği Program Yöneticisi Faruk Dinçer, etkinlik kapsamında kız çocuklarına algoritma, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularında temel bilgiler verdiklerini belirtti. Öğrencilerin, görme engelli bireyler için özel olarak oyun mekanizması geliştirdiğini ifade eden Dinçer, bu tür projelerin gençlere farkındalık kazandırdığını söyledi.
**eğitim, STEM, yapay zeka, kız çocukları, Hepsiburada, Şanlıurfa, teknoloji, makine öğrenmesi**