USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şehzade Demir Kilis'te Önemli Açıklamalarda Bulundu

Türkiye'de yeni bir anayasa ihtiyacı ne kadar acil? Suriyeli misafirlerin geleceği nasıl şekillenecek? Gazze'deki trajedi ne kadar daha sürecek?

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şehzade Demir Kilis'te Önemli Açıklamalarda Bulundu
01-10-2024 09:15

Gazetecilerle Buluşma

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kilis'te yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kilis'teki parti binasında gerçekleştirilen toplantıda Demir, ülkenin gündeminin sıcak ve siyasetin dinamik olduğunu belirterek, basının bu süreçteki önemine değindi. Her ilde gazetecilerle buluşma geleneğini sürdürdüğünü ifade eden Demir, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin, siyasetin şeffaflığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yeni Anayasa İhtiyacı

Toplantıda yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de yeni ve sivil bir anayasa ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu belirten Demir, tüm siyasi partilerin bu konuda hemfikir olduğunu söyledi. Mevcut anayasanın, 1982 askeri darbesinin ardından getirilen bir metin olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin yeni, kuşatıcı ve adil bir anayasaya şiddetle ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Demir, "Türkiye'deki 85 milyon vatandaşın 'bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasa yapmanın zamanı geldi" dedi.

"Türkiye bir defa yeni bir anayasa yapıp yapmayacağını net olarak ortaya koymalıdır. Bizim parti olarak duruşumuz nettir. 1982'de dayatılan anayasa artık kaldırılmalı, yepyeni ve sivil bir anayasa yapılmalıdır."

Kilis ve Suriyeli Misafirler

Kilis'in 13 yıldan fazla bir süredir Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığını belirten Demir, bu süreçte Kilislilerin sabrına ve hoşgörüsüne övgüde bulundu. Suriye'deki şartların tam olarak olgunlaşmadığını belirterek, güvenli dönüşlerin gerçekleşmesi için uluslararası alanda çalışmaların hızlanması gerektiğini ifade etti. "Biz, Suriyeli kardeşlerimizin kendi memleketlerine, güvenli bir şekilde dönebilmesi için barışçıl bir çözüm arayışındayız" diye konuştu.

Gazze'deki Trajediye Dikkat Çekti

Demir, Gazze'de yaşanan olayları bir soykırım olarak nitelendirerek, İsrail'in Gazze'yi tamamen yok etmeye çalıştığını belirtti. Bu süreçte, İslam ülkelerinin sessiz kalmasının İsrail'in saldırganlığını artırdığını ifade etti. Gazze'de 50 binden fazla insanın katledildiğini vurgulayan Demir, Lübnan'ın da aynı tehdit altında olduğunu dile getirdi. Uluslararası toplumun, özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinin bu saldırılara sessiz kalmasını eleştirdi.

"İsrail Gazze'yi yok etmek istiyor. Şimdiye kadar yaklaşık 50 bin insan katledildi. İslam ülkeleri sessiz kaldığı sürece bu saldırıların yayılması kaçınılmaz."

Türkiye'nin Geleceği İçin Adımlar

Demir, HÜDA PAR olarak Türkiye'nin geleceği için yeni bir anayasanın yapılmasına tam destek vereceklerini yineledi. Türkiye'nin daha adil ve kapsayıcı bir yönetim modeli benimsemesi gerektiğini savunan Demir, halkın taleplerini merkeze alacak bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini sözlerine ekledi. Suriye ve Gazze meseleleri gibi konuların çözümünde ise uluslararası işbirliğinin önemine değindi.

Sonuç ve Geleceğe Dair Umutlar

Toplantıda son olarak, Türkiye'nin iç ve dış meselelerde daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiği dile getirildi. Demir, halkın taleplerine uygun bir siyaset anlayışını benimsemenin yanı sıra, ülkenin sorunlarını çözmek için partiler üstü bir anlayışın hakim olması gerektiğini belirtti. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ