USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Huzur ve Umut Yeniden İnşa Ediliyor

40 yıl önce PKK’nın Eruh’ta gerçekleştirdiği ilk saldırı, bölge halkını nasıl etkiledi? Bu süreçte yaşanan acılar ve bugünkü huzur ortamı nasıl sağlandı?

 Huzur ve Umut Yeniden İnşa Ediliyor
22-08-2024 21:00

15 Ağustos 1984: Eruh ve Şemdinli’de Başlayan Terörün İlk Kurşunu

PKK terör örgütü, 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt’in Eruh ilçesi ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde gerçekleştirdiği ilk saldırılarla Türkiye’de terörün karanlık yüzünü gösterdi. Bu saldırılarda bir asker şehit olurken, 9 asker ve 3 sivil yaralandı. Eruh İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Erzincanlı Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın, bu hain saldırıda şehit edilen ilk isim oldu. O tarihten bu yana, PKK’nın saldırıları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde binlerce cana mal oldu.

Bölge Halkının Çektiği Acılar ve Göçler

Eruh Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Beşir Yıldız, terör saldırılarının ardından bölge halkının büyük acılar yaşadığını ve bu acıların köylere ciddi göçler verdiğini belirtti. Yıldız, "Terör eyleminden sonra çok göç verdik. Artık insanlar Eruh’a geri dönüyor. Şu an gayet güzel, huzurlu bir ortam oluşmuş durumda. Allah bir daha o acı dolu günleri yaşatmasın," dedi. Bugün, terörün etkilerinin azalmasıyla birlikte bölgeye geri dönüşler yaşanıyor ve Eruh’ta huzur yeniden tesis ediliyor.

Şehitler Unutulmadı: Süleyman Aydın’ın Anısına

PKK’nın gerçekleştirdiği bu ilk saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın’ın anısı, Eruh’ta yaşatılıyor. İlçede adına yapılan saat kulesi ve en büyük caddenin ona ithaf edilmesi, halkın şehidine olan vefasını gösteriyor. Terörün ilk kurbanı olan Süleyman Aydın, bugün hala gönüllerde yaşamaya devam ediyor. Bölge halkı, terörün neden olduğu bu acıları unutmamakla birlikte, barış ve huzur dolu bir geleceğe odaklanmış durumda.

Terörle Mücadelede Kararlılık ve Başarı

Siirt Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla yürütülmesi sayesinde terörün bitme aşamasına geldiğini ifade etti. "Terör örgütü hiçbir zaman emellerine ulaşamamıştır, ulaşmayacaktır. Güvenlik güçleri terör örgütüyle amansız mücadele ediyor, Rabb'im yardımcıları olsun. Şehitlerimize minnet borçluyuz," diyen Şehitoğlu, PKK’nın amacına ulaşamadığını ve ulaşamayacağını vurguladı.

Huzur ve Güvenin Geri Dönüşü

Bugün, Eruh ve çevresinde sağlanan huzur ortamı, bölge halkının geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Emekli Memur-Sen Siirt Şube Başkanı Mehmet Beşir Özyeşil, yaşananların hafızalardan silinmediğini ancak huzur ortamının güçlenmesiyle birlikte eski acıların geride kaldığını belirtti. "Sadece huzur istiyoruz. 40 yıl geçti, yaşananlar hala hafızalardan silinmedi. İnşallah bu huzur oldukça iş adamları da gelir, istihdam da artar," diyen Özyeşil, bölgenin kalkınma yolunda önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Birlik ve Beraberlik İçinde Bir Gelecek

Kanaat önderi Abdulcelil Oğuz, 40 yıl önce başlayan acıların bugün yerini huzura bıraktığını vurguladı. "Artık huzur var, mutluluk var," diyen Oğuz, bölgeye batı illerinden dahi tersine göç yaşandığını belirtti. Köylere geri dönüşlerin artması, tarımın yeniden canlanması ve bölge halkının güvenle yaşaması, bu huzur ortamının sağladığı en büyük kazanımlar olarak görülüyor. Oğuz, bu huzur ve mutluluğun devamı için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

“Allah bir daha o acı dolu günleri yaşatmasın. Artık huzur var, mutluluk var.” AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ