USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İÇME SUYU ŞEBEKESİNİN OLMADIĞI KIRSAL MAHALLEYE ŞUSKİ’DEN 14.800 TL SU FATURASI MAHALLE SAKİNLERİ ŞAŞKIN, İÇME SULARINI EŞEKLERLE TAŞIYAN MAHALLENİN İSYANI

İÇME SUYU ŞEBEKESİNİN OLMADIĞI KIRSAL MAHALLEYE  ŞUSKİ’DEN 14.800 TL SU FATURASI MAHALLE SAKİNLERİ ŞAŞKIN,  İÇME SULARINI EŞEKLERLE TAŞIYAN MAHALLENİN İSYANI
26-07-2018 15:22

Siverek kırsalında bulunan, ilçeye 28 km uzaklıkta bulunan Çelebi Kırsal Mahallesi susuzlukla mücadele ediyor. Mahalle sakinleri içme ve kullanma suyunu kendi imkânlarıyla eştikleri su kuyularından eşeklerle su taşıyorlar.

İlk kez 2005 yılından devlet köye bir sondaj çalışması yapılmış yer altı su kaynaklarından su elde edilmiş fakat şebekesi yapılmamış ŞUSKİ yetkilileri” Mahalle sakinlerine su abonelerini yapmaları halinde kendilerine içme suyu isale şebekesi marifetiyle su verileceğini belirtip 30 haneye su sayaçlarını dağıttılar” Üç yıl boyunca içme suyu şebekesi döşenmedi. Verilen su sayaçları kutularında kaldı. Hiçbir hanede musluk olmamasına rağmen mahalle sakinlerine toplamda 14.800 TL su faturası ŞUSKİ tarafından gönderildi. Kırsal mahalle sakinleri faturayı görünce şaşkınlık yaşadılar. Mahalle sakinleri sondaj kuyusunda bulunan dağlıcın tamir edilerek faaliyete konulmasını talep ettiklerinde ŞUSKİ yetkilileri “borcunuzu önce ödeyin” cevabını aldılar.

Su ihtiyaçlarını elle eştikleri kuyulardan karışlayan köylüler evlere su sayaçlarının bağlanmadığı halde kesilen 14.800 TL su kesintisi faturasının şokunu atmaya çalışıyorlar.

60 yıldır Çelebi kırsal mahallesinde yaşayan İbrahim İzol, gelen su faturasının şokunu ve şaşkınlığını halen yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti “ 3 yıl önce devletten mahalleye sondaj bağlamaları için başvurduk. Şanlıurfa da ki yetkilerle görüştük Yetkililer bize “ abonelerinizi bağlayın bizde sayaçları gelip bağlayalım “ dediler o gün bugündür kimsenin yüzünü görmedik.

Yine de devletimize çok teşekkür ediyoruz. Biz kendi imkânlarımızla sondaj ve merkep bağladık bozulan sondajların tamiri için yetkililere başvurduk fakat yetkililer bize 14. 800 TL su kesintisi faturanız var bu faturayı ödemediğiniz takdirde sondaj tamirinin yapılamayacağını belirttiler. Fakat bir gerçek var ki bizim abonelerimiz bile Yok fatura nasıl kesilsin.

Lütfen yetkililere sesleniyorum sesimizi duysunlar. Biz çamurlu su içme mecburiyetinde kalıyoruz. 21. asırdayız hala eşeklerle eve su taşıyoruz. Hayvanlarımız telef oluyor. Biz mağduruz su aboneleri bağlanmadığı halde bize gelen faturanın şaşkınlığı içerendeyiz. Lütfen Yetkililer bir el atsın sorunumuza biz devletimizi, bayrağımızı seven insanlarız.

MAHLLE SAKİNLERİ 2005 TEN BERİ SU SAYAÇLARINI ÖZENLE SAKLIYORLAR

Çelebi mahalle sakinlerinden olan Kadri İzol”2005 ten beri Mahalleye devlet tarafından sondaj açıldı. Bizler 2005 ten beri su bekliyoruz.

Sondaj yapılmasına rağmen otuz haneden herhangi birine ne abonesi yapıldı ne de şebekesi bağlandı. 13 yıldır su sayaçlarını dağıttılar.

Bizler yetkililerin gelip evlerimizdeki sayaçların bağlanmasını beklerken 14. 800 TL su kesintisi faturası kesildi. Kendi imkânlarımızla mahalleye dalgıç getirdik onlarda bozulunca susuz kaldık. Herkesin dalgıç getirecek maddi durumu yok bizim imkânlarımız buna yetti.

Bozuk sondaj için yetkililere gidince öğrendik ki mahalleye 14.800 TL su kesintisi faturası kesilmiş. Olmayan aboneye nasıl fatura gelir anlamış değiliz. Buradan yetkililere sesleniyoruz bu mahalle 2005 ten beri su bekliyor. Bir an önce bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.Haber Mehmet Fatih SERGİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ