USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İHH’nin Her Yıl Düzenlediği Yetim Buluşması Siverek’te Düzenlendi

İHH’nin Her Yıl Düzenlediği Yetim Buluşması Siverek’te Düzenlendi
27-04-2019 18:40

Yetimler bir araya gelerek doyasıya eğlendiler İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Siverek Yardımlaşma Derneği( SİYAR-DER) işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Yetim gülerse, dünya güler” etkinlikleri kapsamında yetim buluşması düzenlendi.

Siverek’te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanı Yardım Vakfı ile Siverek Yardımlaşma Derneği tarafından ilçenin Esmerçayır Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda “Yetim Dayanışma Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, İbrahim Halil Kızılyel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Etkinliğe İHH bölge Sorumlusu Barış Oktay, Belediye Başkan yardımcıları Hasan İzol, Cumali Kararvar, Ali Gelener, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri SİYAR-DER Başkanı Cevdet Ökenek ile İHH gönüllüleri katıldı.

İHH Siverek gönüllüsü, Dernek Başkanı Cevdet Ökenek selamlama konuşmasının ardında hazretti peygamberin, yetimler ilgili hadislerinden ve yaşamından örekler sunarak şöyle devam etti “Bizler İHH’nın yetimlere sahip çıkma gayretine, ilçemizde Siyar-Der olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar yetime sahip olmakla hükümlüyüz, bu bize Allah’ın emridir, Resullullah’ın tavsiyesidir” dedi.

Konuşmaların ardından yetimler ve katılımcılar birlikte yemek yedi. Yetimlere gönüllerince eğlendiler Şanlıurfa İHH şubesince çocuklar için getirilen çeşitli armağanlar çocuklara ve dağıtıldı.

Çıkışta gazetecilere bir açıklamada bulunan Belediye Başkan yardımcısı Hasan İzol, belediye kapısının ve kendi şahsı kapısının her zaman yetimlere düşkünlere açık olduğunu belirterek şunları kaydetti” bizle var oldukça yüreklerimiz mazlumlar, yetimlerinin çırpınacak tek hedefim kimsesizlerin kimi olmak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ