USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Projeler ve Deprem Güvenliği Gündemi

Kamu projelerinde hangi aşamalara gelindi? Deprem riskine karşı hangi önlemler alınıyor? Mardin İl Koordinasyon Toplantısı’nda neler konuşuldu? DETAYLAR HABERİMİZDE

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Projeler ve Deprem Güvenliği Gündemi

Mardin’de düzenlenen 2024 yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun’un başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve çeşitli kamu kuruluşlarının temsilcileri geniş katılım sağladı. Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bu önemli toplantıda, kamu projelerinin ilerleyişi ve yerel yönetimlerin çalışmaları masaya yatırıldı.

354 Projeden 62’si Tamamlandı

Vali Akkoyun, toplantının açılış konuşmasında Mardin’de 2024 yılı 3. dönem itibarıyla 354 projenin uygulandığını belirtti. Bu projelerden 62’si tamamlanmış durumda. 111 proje hâlâ devam ederken, 181 proje ise etüt aşamasında bulunuyor. Vali Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 49 milyar 788 milyon 80 bin lira olduğunu, 2024 yılı 3. dönem sonu itibarıyla ise bu projelere 4 milyar 591 milyon 466 bin lira harcandığını açıkladı.

Projelerin Hızlı ve Kaliteli Yürütülmesi Talimatı

Vali Akkoyun, kamu yatırımlarının hızlı fakat aynı zamanda kaliteli bir şekilde tamamlanabilmesi için tüm kurumlara koordinasyonun önemini vurguladı. Özellikle farklı kurumların birlikte hareket ederek bu projeleri daha verimli bir şekilde yürütmeleri gerektiğini belirten Akkoyun, bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına dikkatli olunmasını istedi.

Deprem Güvenliği Gündemde

Toplantıda Mardin’in deprem riski de gündeme geldi. Vali Akkoyun, Mardin’in birinci derece deprem bölgesi olmasa da yakın komşu illerin ciddi risk altında bulunduğuna dikkat çekti. Akkoyun, bu konuda yerel yönetimlerin ve kaymakamlıkların halkı bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, "Deprem olmayacak diye düşünmek doğru değil. Adıyaman örneğinde de gördüğümüz gibi, risk her zaman mevcut" ifadelerini kullandı.

“Belki birinci derece deprem bölgesi değiliz ama birinci derece bölge ile komşuyuz. Dolayısıyla hiç deprem olmayacak algısı var. Adıyaman’da depremin merkez üssü değildi fakat Adıyaman’ın nasıl etkilendiğini gördük.”

Yatırımcı Kuruluşların Bilgilendirmeleri

Toplantının son bölümünde, yatırımcı kuruluşların yöneticileri projeler hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptı. Bu kuruluşlar, projelerin hangi aşamalarda olduğunu ve hangi adımların atılması gerektiğini belirterek, koordinasyon gerektiren konular üzerinde durdu. Ayrıca, deprem gibi risklere karşı alınacak önlemler konusunda da gerekli çalışmaların hızla yapılması gerektiği vurgulandı.

Toplantı, alınan kararlar ve projelerin gidişatının gözden geçirilmesi ile sona erdi.   İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.10.20024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ